Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Advies van Lieuwe: Bloembollen in de tuin

door | okt 9, 2020 | Advies van Lieuwe | 0 Reacties

Tuinieren is een heerlijke bezigheid, ook nu de dagen korter wordenDe weersomstandigheden zijn erg aan het veranderen. De ene dag is heerlijk zonnig en de volgende dag weet je dat het echt herfst is door de striemende regen op de ramen. Een beetje regen zal de tuinliefhebber niet weerhouden om heerlijk in de tuin te gaan werken. Laarzen geven uitkomst bij natte omstandigheden. 

Regeren is vooruitzien. Langzaam maar zeker verliest de tuin zijn zomerse kleuren, de tuin gaat over in de herfstkleuren. Dit alles maakt de tuin zeker niet minder mooi. Er zijn ook planten die langzaam, zichtbaar, verdwijnen en zich volgend voorjaar weer laten zien. Om vroeg in het jaar te kunnen starten met een gekleurde tuin heb je nu de mogelijkheid om bloembollen aan te planten. 

Voorjaarsbloeiende bloembollen kunnen vanaf nu worden geplant. De bollen kunnen ongeveer tot eind december geplant worden maar dan wel vóór de vorstperiode. Bij deze voorjaarsbloeiers kan je denken aan hyacinten, krokussen, narcissen, sneeuwklokjes, tulpen en nog vele anderen. Als alle omstandigheden meewerken kunnen de eerste bloembollen, sneeuwklokjeszich al in januari laten zien.  

Bloembollen planten is geen lastige klus maar roept soms wel enkele vragen op. Hoe diep zet ik ze, hebben ze water nodig, wat voor grond is er nodig en wat doe ik met voeding? In veel gevallen staat veel van deze informatie op de verpakking. Mocht de informatie ontbreken ga dan, bij het planten, uit van ongeveer 2-3 keer de hoogte van de bol diepDe nieuwe bloembollen groeien en bloeien eigenlijk in elke grond. Het is wel van groot belang dat de grond goed waterdoorlatend is. Het geven van voeding is het eerste jaar zeker niet nodig omdat de bol alle groeistoffen al in zich heeft om goed te kunnen groeien en bloeien. Geef de bollen na aanplant water zodat ze zo snel mogelijk aan de slag kunnen gaan om wortels te maken. Als de bloembol, voor winter, nog kans ziet om voldoende wortels te maken gaat hij sterker de winterperiode in. 

Conclusie: start nu met de aanplant van bloembollen om in de start van 2021 verrast te worden, en te kunnen genieten van de bloei van deze bollen. 

Tip: Bloembollen zijn niet alleen geschikt voor de volle grond maar laten zich ook goed planten in bloembakken manden potten enz. Plant eventueel diverse soorten in één pot zodat je op verschillende momenten en langer kunt genieten van de bloei.

Meer advies van Lieuwe

Advies van Lieuwe: De haag snoeien

Advies van Lieuwe: De haag snoeien

Een ideale tuinafscheiding zijn hagen met een mooie groene uitstraling. Soms worden ze geplaatst om het zicht te ontnemen op iets wat we niet willen zien of als invulling voor meer privacy. Ze...

Lees meer
Advies van Lieuwe: Een tuin vol bloemen

Advies van Lieuwe: Een tuin vol bloemen

Het is een gekke tijd. De heer Rutte heeft net de nieuwe plannen voor de komende weken uitgelegd. Door deze plannen zijn veel bewoners in Nederland nog genoodzaakt thuis te blijven. Er wordt door...

Lees meer
Advies van Lieuwe: Een mooi gazon

Advies van Lieuwe: Een mooi gazon

Ben jij toevallig ook een sporter? Sla je graag een balletje op de golfbaan of ben je meer van de voetbal? Bij veel van deze sporten sta je vaak op een mooi grasveld. Is het gras bij de buurman...

Lees meer
Advies van Lieuwe: Onkruidvrije tuin

Advies van Lieuwe: Onkruidvrije tuin

Zomaar een mooie dag in het jaar. De zon schijnt en het plan is om eens heerlijk te gaan wandelen. Tijdens de wandeling kom je de meest prachtige planten tegen die opvallen door de mooie bladeren,...

Lees meer

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur