Loading...

Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
         
 

Blog: In de tuin van Jelle: Dahlia’s, tuin vol kleur!

door | apr 30, 2020 | Blog van Jelle | 0 Reacties

De Dahlia heeft een ietwat oubollig en ouderwets imago gehad. Waarom is mij een raadsel.
Maar de bloem is nu weer helemaal in!

Zo’n makkelijke, kleurrijke, diverse (meer dan 20.00 variëteiten) en overal te plaatsen soort vindt je niet eenvoudig. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een soort die jou past in alle kleuren, bloemsoorten en hoogten. En heb je geen Groene Vingers? Met Dahlia’s kun je gewoonweg niet misgaan.

In de tuin (volle grond) borders of potten: waar een gaatje is past een Dahlia. Ook nog eens een perfecte snijbloem bij uitstek: hoe meer je snijdt des te meer bloemen zullen volgen.

De Dahlia is niet winterhard. Dus in het najaar na de eerste nachtvorst de knollen rooien en droog en vorstvrij bewaren.

Heel officieel planten we pas na IJsheiligen (11 t/m 14 mei) dan is er zeker geen nachtvorst meer maar die van mij zitten er al in.. Kon niet langer wachten.

Dahlia’s stekken: verbluffend eenvoudig!

Dahila’s kun je heel makkelijk stekken. Een ding is belangrijk: op de te planten knol moet duidelijk zichtbaar een oog aanwezig zijn. Door een knol met een oog af te scheiden heb je een nieuwe plant.

 

Stuur gerust een keer foto’s van jouw (Dahlia) tuin naar jelle@tuinkeur.nl. Ben benieuwd!

Deze foto laat de complete knol zien van vorig jaar, met twee duidelijke ogen.

Deze foto laat zien dat je zo eenvoudig de oude knol opsplitst naar in dit geval dus drie stuks, zo krijg je de tuin wel vol.

Het planten is eenvoudig.

Zet ze niet te diep weg.

Diverse soorten en kleuren.

Meer blogs van Jelle

Blog: In de tuin van Jelle: Zwerm bijen

Blog: In de tuin van Jelle: Zwerm bijen

Na al tien maal via tekst te hebben geblogd over mijn tuin, wil ik nu voor het eerst een video met jullie delen. Afgelopen week wilde een zwerm bijen namelijk in mijn tuin huisvesten. Benieuwd hoe...

Lees meer
Blog: In de tuin van Jelle: Nachtvorst

Blog: In de tuin van Jelle: Nachtvorst

Nachtvorst We hebben al heel wat mooie warme weken achter de rug. Winkels en Tuincentra puilen uit met de mooiste eenjarige bloeiers. En na een lange, donkere winter willen we graag weer wat kleur...

Lees meer
Blog: In de tuin van Jelle: Borders

Blog: In de tuin van Jelle: Borders

Met het voorjaar op komst kunnen we weer volop in de tuin aan de slag. De voorjaarsbeurt, oftewel het opruimen van de tuin na de lange winter, is de aanloop naar een (hopelijk) mooie zomer. Een...

Lees meer
Blog: In de tuin van Jelle: Eerste gras

Blog: In de tuin van Jelle: Eerste gras

Voor veel tuinliefhebbers is het gazon hun paradepaardje.Een strak egaal gazon, mooi groen en zonder mos en onkruiden is een lust voor het oog.Maar de natuur gaat nou eenmaal zijn gang, dat kan je...

Lees meer