Loading...

Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
         
 

Blog: In de tuin van Jelle: Diversiteit

door | jul 30, 2020 | Blog van Jelle | 0 Reacties

Diversiteit is meer dan een toverwoord. Als je jouw tuin divers inricht en veel verschillende planten gebruikt dan wordt je tuin een compleet ecosysteem voor verscheidene dieren.

Toen wij ons huis kochten heb ik direct een aantal bossingels aangeplant met diverse inlandse boomsoorten. Vervolgens heb ik in de jaren daarop volgend veel planten en struiken geplant. Bij de keuze van deze planten kies ik vaak voor soorten die insecten aantrekken zoals bijen en vlinders. Deze zijn op hun beurt weer een voedingsbron voor andere dieren, zoals vogels. De foto’s van de nesten van de zwaluwen en winterkoninkje hadden jullie al gezien in een vorig blog.

Maar de foto’s bij deze blog wilde ik jullie ook niet onthouden. In een bloembak met eenjarige bloemen trof ik het nestje aan van een Kwikstaart. Deze broed ook al een aantal jaren bij ons. Het is altijd weer een uitdaging om het nestje te vinden.

Straks heeft de kwikstaart hopelijk weer gezinsuitbreiding en zien we ze vanuit de woonkamer op het gazon samen voedsel zoeken.

Meer blogs van Jelle

Blog: In de tuin van Jelle: Boom met zwam

Blog: In de tuin van Jelle: Boom met zwam

Mijn perenboom was de laatste jaren niet op zijn best. Liefde en zorg bleken hier niet voldoende.Daarom had ik vorig jaar al min of meer besloten om de boom op te ruimen.Dit voorjaar verscheen een...

Lees meer
Blog: In de tuin van Jelle: Jong leven

Blog: In de tuin van Jelle: Jong leven

Een tuin met veel groen lokt veel insecten. Dit leidt er weer toe dat er ook veel vogels in de tuin komen, net als bij ons. De laatste jaren hebben we een zwaluwpaar die nestelt onder de veranda....

Lees meer