Loading...

Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
         
 

Blog: In de tuin van Jelle: Mot met de Buxus

door | okt 16, 2020 | Blog van Jelle | 0 Reacties

Over de mot in de buxuhebben we het al eerder gehad. Langzaam maar zeker heeft heel Nederland kennisgemaakt met de Buxusmot en de Buxusrups. Kale struiken met als enige oplossing: vervangen.  

De mot had mijn buxus thuis nog niet gevonden. Maar we kennen ook nog twee beruchte schimmels in de Buxus. De Cylindrocladium buxicola (zwarte strepen op de takken en zwarte tot bruine vlekken op het bald ) en de Volutella buxi (bladeren worden bruin, vervolgens wit en kale plekken) 

Deze vond zich een weg naar mijn Buxus, dus toch nog pech. Want deze schimmels zijn agressief en tasten de hele heg aan. Bestrijding is mogelijk, maar lastig. Benodigde middelen zijn voor particulieren slecht te krijgen. Ook het spuiten vergt vakmanschap. Daarnaast moet dit zeker maandelijkse gebeuren. 

Dus, voor mij komt er wat nieuws. En dat is ook tuinieren. De natuur neemt het over en is soms sterker. Dit is niet erg. 

In het voorjaar maar eens kijken hoe we de border anders gaan inrichten. 

Meer blogs van Jelle

Blog: In de tuin van Jelle: Tweede Bloei

Blog: In de tuin van Jelle: Tweede Bloei

Veel tuinplanten kun je na de eerste bloei opnieuw tot een bloei verleiden. Door uitgebloeide bloemen te verwijderen kan je de bloeiperiode verlengen. Hiermee voorkom je dat de plant zijn energie...

Lees meer
Blog: In de tuin van Jelle: The Big Five

Blog: In de tuin van Jelle: The Big Five

De Big Five kennen we vanuit de safari. Maar wisten jullie dat we ook de Big Five kennen in de plantenwereld? In de vakliteratuur (o.a. Vakblad Tuin en Landschap) worden deze beschreven en benoemd...

Lees meer