Loading...

Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
         
 

Blog: In de tuin van Jelle: Onkruidbrander

door | jul 23, 2020 | Blog van Jelle | 0 Reacties

Het blijft ons bezig houden in de tuin: onkruid. Het zijn planten die we op bepaalde plekken liever niet zien, en die we daarom vaak meteen willen verwijderen.

Tegenwoordig mogen particulieren nog steeds spuiten tegen onkruid. Daar ben ik geen voorstander van. Al die bestrijdingsmiddelen hebben we liever niet. Overigens zijn al die huismiddeltjes ook niet gewenst, bijvoorbeeld azijn en zout. Deze werken namelijk alleen tijdelijk, en zijn ook niet bevorderlijk voor het milieu.

Ik heb rondom mijn woning en oprit een bestrating van oude waaltjes. Dit type bestrating wordt makkelijk ongewenst groen. Hierom heb ik vorig jaar een onkruidbrander aangeschaft. Dat is een brander waarmee je gericht onkruid wegbrand. Het is vooral effectief vooral op bestrating.
Het is alleen wel oppassen! Veel heggen en schuttingen vliegen zo in de brand. Blaadjes en zwerfafval vatten namelijk makkelijk vlam, met alle gevolgen van dien.

Pas daarnaast op dat je niet te dicht brand bij planten die je wilt laten staan. De temperatuur van de restwarmte van de vlam is namelijk hoger dan je denkt.

Meer blogs van Jelle

Blog: In de tuin van Jelle: Diversiteit

Blog: In de tuin van Jelle: Diversiteit

Diversiteit is meer dan een toverwoord. Als je jouw tuin divers inricht en veel verschillende planten gebruikt dan wordt je tuin een compleet ecosysteem voor verscheidene dieren. Toen wij ons huis...

Lees meer
Blog: In de tuin van Jelle: Boom met zwam

Blog: In de tuin van Jelle: Boom met zwam

Mijn perenboom was de laatste jaren niet op zijn best. Liefde en zorg bleken hier niet voldoende.Daarom had ik vorig jaar al min of meer besloten om de boom op te ruimen.Dit voorjaar verscheen een...

Lees meer
Blog: In de tuin van Jelle: Jong leven

Blog: In de tuin van Jelle: Jong leven

Een tuin met veel groen lokt veel insecten. Dit leidt er weer toe dat er ook veel vogels in de tuin komen, net als bij ons. De laatste jaren hebben we een zwaluwpaar die nestelt onder de veranda....

Lees meer