Hier begint jouw droomtuin!
Selecteer een pagina
 
Home » Klussen in de tuin » Engerlingen in mijn gazon – Lieuwe weet het
Klussen in de tuinTuinproblemen

Engerlingen in mijn gazon – Lieuwe weet het

Ik heb engerlingen in mijn gazon. Hoe kom ik daarvan af? – Ben uit Montfort

Lieuwe Westra is vakbekwaam hovenier. Hij is werkzaam bij TuinKeur en adviseert hoveniers en consumenten op het gebied van tuinaanleg en onderhoud. Lieuwe wist al jong dat hij van tuinieren zijn vak zou maken: “Ik ben en blijf een groen mens. Voor mij is er niets leukers dan tuinieren.
De ontwikkeling op dit gebied stopt nooit. Mijn kennis en enthousiasme draag ik graag over aan anderen.” Speciaal voor Buitenleven beantwoordt Lieuwe tuinvragen van lezers.

Lieuwe Westra

Lieuwe:”Engerlingen zijn lastig. Deze bladsprietkeverlarven voeden zich met plantenwortels. In het gazon is hun aanwezigheid goed merkbaar wanneer er kale, gele plekken ontstaan. Uiteindelijk kan de grasmat zelfs loslaten. Er zijn chemische middelen verkrijgbaar, maar het liefst maken we gebruik van aaltjes. Je strooit ze gewoon op het gazon. Deze parasitaire wormpjes zijn goed verkrijgbaar via tuincentra of je hovenier, en rekenen op een milieuvriendelijke manier af met de engerlingen. Wel is het belangrijk om echt ieder jaar aaltjes te strooien, want de engerlingen keren gegarandeerd terug.”​

engerlingen

Vraag het de hovenier! Lieuwe geeft het antwoord.

Als tuinliefhebber loopt u nog wel eens tegen vragen aan. Wat is het probleem en hoe los ik het op? Lieuwe, vakbekwaam TuinKeur-hovenier, is er om jullie te voorzien van antwoorden. Heeft u ook een tuinvraag aan Lieuwe? Mail deze naar tuinadviseur Lieuwe Westra (lieuwe@tuinkeur.nl) voor advies bij tuinproblemen.

Lieuwe Westra

Misschien vindt u dit ook leuk

Wat te doen in februari

Bekijk hier de tuinkalender van deze maand.

Naar de tuinkalender >

Zomerbollen met gele bloemen voor een vrolijke tuin

Meer informatie >

Engerlingen in mijn gazon – Lieuwe weet het

Meer informatie >