Loading...

Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
         
 

Geen gedoe over meerwerk

Een klacht die regelmatig voorkomt, en eenvoudig is te voorkomen, is meerwerk.

Met enige regelmaat krijgen we klachten binnen van consumenten. Hoe gek het misschien ook klinkt: daar zijn we blij mee! Dat geeft immers aan dat de keuze voor een TuinKeur bedrijf van belang is voor de consument.

Een klacht is feedback, een aansporing voor een verbetering en dus een leermoment. Ook al hoor je klachten liever niet.

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt zeker bij klachten.
De meeste klachten komen vooral voort uit onjuiste, gebrekkige communicatie en misverstanden en is door Lieuwe van TuinKeur met overleg tussen partijen op te lossen. Zo verdwijnt ruim 90% als sneeuw voor de zon.
In de drukte van het seizoen gaat er wel eens iets mis en op zich is daar niets mis mee. Het oplossen van klachten, hoe je er als hovenier mee omgaat is veel belangrijker.

Een klacht die regelmatig voorkomt, en eenvoudig is te voorkomen, is meerwerk. Consumenten (jij en ik ook) hebben een hekel aan meer te betalen dan vooraf is besproken. En wat precies is besproken nadat men volgens offerte aan de slag is gegaan  is vaak onduidelijk. Als de hovenier eenmaal aan het werk is wil er immers nog wel eens iets veranderen op verzoek van de klant.
En die verandering, als het meerkosten met zich meebrengt, is vaak een aanleiding voor misverstanden. Leg daarom altijd vast wat er op verzoek van de klant wordt veranderd en wat dit eventueel gaat kosten. Een mail of zelfs een WhatsApp is wettelijk bewijs en dus rechtsgeldig. Zo voorkom je gedoe en hou je een tevreden klant.

Heb je vragen over dit onderwerp of anders? Neem dan gerust contact op: info@tuinKeur.nl