Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Groene aanslag… weg ermee!

Een grote ergernis en het maakt je tuin er niet mooier. Maar hoe verwijder je de groene aanslag zodat je met elke lentezonnetje lekker in de tuin kan relaxen zonder vieze terrastegels? Fijn om te weten voor je begint: als het warmer wordt zal nieuwe algengroei zeer beperkt zijn, dus je hoeft volgende maand niet weer aan de slag.

De aanslag wordt veroorzaakt door gevallen blad en ander vuil. Heb je tegels in de schaduw? Dan zullen deze sneller groen uitslaan. Af en toe even het blad aan de kant vegen kan al helpen. Het blad hoef je niet in de prullenbak te gooien, maar kan je kwijt in de borders.


Groene zeep, zand en een hogedrukreiniger

Veel mensen zullen even de hogedrukreiniger pakken, maar dit is alleen aan te raden bij hardnekkige aanslag. Hiermee maak je je tegels namelijk ruwer en blijft nieuw vuil makkelijker zitten. Probeer eerst een emmer met warm water en groene zeep. Laat dit ongeveer een uurtje intrekken voordat je het schoon borstelt. Spoel het daarna schoon. Als je met een bezem door je tuin gaat, gebruik dan een beetje zand voor een groter schrobeffect!

Niet doen met een hogedrukreiniger!

Maak nooit je houten vlonders schoon met een hogedrukreiniger. Deze krachtige straal kan het hout aantasten. Let ook op dat tijdens het spuiten je niet teveel tussen de voegen spuit. En trek niet je mooiste outfit aan, want de kans dat je vies wordt is best aanwezig!


Tips van oma

Er zijn op internet heel veel huis-, tuin- en keukenmiddeltjes te vinden. Of ze daadwerkelijk doen wat ze moeten doen durven we niet te zeggen, maar dat is aan jullie om te bevestigen. Hier een aantal Huis-, tuin- en keuken trucjes op een rijtje:

  • Gooi nadat je aardappels gekookt hebt het water over de tegels om de aanslag deels te voorkomen.
  • Laat (schoonmaak)azijn inwerken en na enkele dagen zal de groene aanslag verdwijnen. Beste tijd om dit te doen is als het zonnetje schijnt.
  • Meng strooizout met lauw water in een gieter of strooi het zout gewoon uit in de winter, zo heb je er in de lente minder last van. (doe dit niet als je tegels gecoat zijn!)

Laatste tip: zorg dat de afwatering in je tuin op orde is, mos en groene aanslag groeit graag op vochtige plekken! Een hovenier kan dit voor je in orde maken, zoek een vakman bij jou in de buurt! 

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur