Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Droogte in je tuin

door | apr 16, 2020 | Tuinonderhoud, Tuinproblemen | 0 Reacties

We krijgen er nu al weer mee te maken, droogte in je tuin. Jouw planten zijn toe aan water en jouw gazon kleurt net wat minder. De hele dag sproeien is geen oplossing, maar hoe pak je dit probleem dan wel goed aan?

Het is altijd positief om je bezig te houden met goede regenwaterinfiltratie in jouw tuin. Een goed voorbeeld is om water op te vangen in een regenton, en dit te gebruiken voor jouw tuin wanneer er droogte is. Een voordeel hiervan is dat de temperatuur van het regenwater goed is voor de planten. Daarnaast bespaar je natuurlijk ook op leidingwater, wat ook mooi meegenomen is.

De grond droogt uit door de combinatie van wind en zon. Je ziet vrijwel meteen aan je planten wanneer ze het moeilijk hebben. Het blad gaat hangen, blaadjes worden geel of vallen zelfs uit.
Als je wil controleren hoe droog je grond is moet je jouw hand op ongeveer 10 cm diepte steken. Zo kan je meten of alleen de bovenlaag droog is, of dat er meer aan de hand is.

Bij het daadwerkelijke besproeien van jouw tuin is het belangrijk om de tijd van de dag in de gaten te houden. Als de zon schijnt kan je jouw planten beter geen water geven, dit verdampt voordat het opgenomen wordt. Daarnaast kan het water als een vergrootglas fungeren en jouw planten verbranden. Geef daarom bij voorkeur jouw planten ‘s ochtends of ’s avonds water.
Let er daarnaast op dat er geen water op het blad komt, hier kan schimmel van ontstaan.

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur