Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Aan de slag met de voortuin

door | mrt 19, 2021 | Tuininspiratie, Tuintips | 0 Reacties

De voortuin is het visitekaartje van jouw huis. Het is daarom ook fijn als die er mooi en netjes bij ligt. Ga je voor onderhoudsvriendelijk of ben je wel van het groen? Lees verder voor verschillende tips.

Wat wordt de stijl?

Iedereen heeft een andere smaak. Kies daarom bloemen, planten en stenen die bij jou passen. Houd alles wel een beetje dicht bij elkaar qua stijl. Combineer niet drie verschillende soorten stijlen door elkaar. Dit wordt vaak net iets té druk.

Houd jij van een kleurrijke tuin? Dan zijn hortensia’s een goede keuze. Ga je liever voor modern? Dan is siergras passend voor jouw voortuin. Zo is er voor elke stijl wel een soort plant of bloem aan te wijzen. Om jouw tuin helemaal af te maken heb je natuurlijk decoratie nodig. Denk aan leuke tafeltjes met daarop een windlicht met kaarsen. Of verrijk je voortuin met een meubel zodat je er af en toe ook kunt zitten om te genieten van de zon en een kop koffie. Bij Kees Smit Tuinmeubelen vind je allerlei passende tuinbankjes. Zet hem naast de voordeur of juist in een nis in de tuin.

Aanleg landelijke tuin

Hoe richt je je voortuin in

Bloemen en planten zijn natuurlijk erg belangrijk voor de voortuin. Maar een pad dat naar de voordeur leidt mag ook zeker niet ontbreken. Dit kan bijvoorbeeld van tegels zijn, maar een grindpad is ook een mooie optie. Belangrijk is ook de verlichting zodat mensen in de avond ook de voordeur kunnen vinden. Denk eens aan grondspots langs het pad. Deze geven een nette uitstraling. Ben je nu niet zo van het vele onderhoud of zie je het niet zitten om op de knieën aan het werk te gaan in de tuin? Kies dan voor grote hoge bloembakken. Hier kun je eenvoudig bij en je kiest zelf hoeveel verschillende soorten planten je erin plaatst. Ga je voor één boompje met wat heide ernaast of juist allerlei kleurrijke planten? Met een boompje kun je in de winter ook nog eens de tuin leuk versieren met mooie sfeerlampjes.

Genoeg ideeën voor een nieuwe voortuin.

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur