Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Rozen in de tuin

door | mrt 27, 2020 | Tuintips | 0 Reacties

We hebben ze allemaal wel eens in huis staan. Verkrijgbaar in diverse maten van klein tot groot in de meest mooie kleuren, de roos. De roos is een waar genot om naar te kijken. In het algemeen staat de roos symbool voor liefde, geluk, vreugde en genegenheid. Mocht je nou ook een liefhebber zijn van deze bloemen dan heb je nu de mogelijkheid om je eigen rozen te planten in de tuin. De keus is reuze als het gaat om soorten, vormen en kleuren.

Er zijn, zoals gezegd, veel soorten rozen waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld grootbloemige rozen, heesterrozen, rozen op stam, miniatuurrozen, engelse rozen, trosrozen, klimrozen enzovoort

Waar moet je rekening mee houden? Rozen kunnen bijna overal geplant worden als er maar voldoende zon aanwezig is ,ongeveer vier tot vijf uur minimaal zon. Gaat het niet lukken met het aantal zonne-uren kijk dan voor een andere plek in de tuin.

Als eenmaal duidelijk is waar de rozen komen te staan zorg daar dan voor een optimale grondverbetering. Zorg voor veel organisch materiaal in de grond. Maak bijvoorbeeld gebruik van rozengrond en meng deze met de bestaande grond. Spit de grond ongeveer tot anderhalve spade diep om zo een mooie losse grond te krijgen.  Oude koemest is ook een goede verbeteraar om aan de grond toe te voegen en vergeet niet ook de grond te bekalken.

Nu in maart is het mogelijk om nog wortelgoed te planten. Wortelgoed zijn planten met kale wortel, niet pot gekweekt. Kale wortel planten is meestal goedkoper dan planten in pot. Planten verwerken op deze manier kan ongeveer tot eind april. Na deze periode ben je aangewezen  op de rozen die in pot zijn geweekt. Deze kun je het hele jaar planten met uitzondering van het moment dat er winter, vorst is in het land. 

Nog even een tip voor na het planten. Zorg voor voldoende water na het planten.

Tijdens het groei- en bloeiseizoen willen we graag optimaal kunnen genieten van de rozen. Zorg ieder jaar voor voldoende voeding zodat de plant maximaal kan presteren door veel en lang te bloeien. In de vakhandel kun je speciale meststoffen krijgen voor de rozen.

 

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur