Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!

Hoe komt u aan tuininspiratie

Voordat u met uw tuin bezig gaat is het eerst goed om te weten wat u mooi vindt. Welke stijl tuin past bij u? Welke elementen laat u terug komen? Hoe gaat u sfeer maken in de tuin? Vanzelfsprekend denken onze hoveniers graag met u mee, maar het is ook leuk om zelf aan de slag te gaan. Met uw voorbereiding kunt u nog veel gerichter naar de hovenier en nog beter uit leggen wat u zoekt.

Boeken en magazines

Er zijn veel boeken en magazines op de markt die vol staan met artikelen over tuinieren en boordevol staan met tuininspiratie. Elk boek en elke magazine heeft zijn eigen karakter en sfeer. Hierbij enkele voorbeelden van magazines:

Voor boeken kunt u terecht bij de lokale boekhandel of natuurlijk online bij een van de vele aanbieders.

Voorbeeldtuinen

Het is ook leuk om een van de vele voorbeeldtuinen of modeltuinen te bezoeken. Op dit gebied zijn er vele initiatieven. Een bekend voorbeeld hiervan is het Open Tuinen Weekend van Groei & Bloei. De bekendste voorbeeld tuinen van Nederland vindt u in Appeltern: De Tuinen van appeltern. 

Tuininspiratie nodig? Vraag de hovenier

Een hovenier is een tuinspecialist en heeft vaak jarenlange ervaring (meestal ook al vanuit de opleiding) met het aanleggen van verschillende tuinen. Immers: zo veel mensen, zo veel wensen. Met deze ervaring kan een hovenier u goed op weg helpen. Nodig eens een hovenier uit en ga het gesprek aan. Wellicht is dat het begin van uw droomtuin Enkele foto’s ter inspiratie voor uw droomtuin. 

Online beeldmateriaal

Het internet staat vol met informatie, ook vol met inspiratie! Via Google afbeeldingen kunt u veel tuinvoorbeelden vinden. Kies een stijl die bij u past en en zoek op afbeeldingen. Deze afbeeldingen kunt u opslaan op uw PC en op die manier een map aanleggen met tuininspiratie. Voorbeelden van tuinen die u mooi vindt. Het kan ook via verschillende online tools. Enkele voorbeelden hiervan zijn Pinterest en Welke. Hier kunt u veel tuininspiratie vinden en foto’s en plaatjes die u mooi vindt kunt u op uw eigen (mood)board plakken (= pinnen). U kunt ook andere borden van Pinterest gebruikers bekijken en bepaalde borden gaan volgen.

Moodboard

Wat goed werkt is het maken van een zogenoemd moodboard. Dat is een overzicht van plaatjes wat u mooi vindt. Dit kan zowel offline als online. Offline kunt u verschillende magazines gebruiken en hier de plaatjes uitknippen die u mooi vindt, deze plakt u allemaal bij elkaar. Al deze plaatjes vormen uw ‘droomtuin’. Tegenwoordig zijn er talloze online mogelijkheden, zoals enkele hierboven omschreven.

Tip: maak een moodboard op Pinterest!

Meer tuininspiratie

We houden voor jullie een overzicht bij van verschillende soorten tuinen, welke aangelegd zijn door TuinKeur-hoveniers.

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur