Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

De moderne tuin

door | mei 25, 2020 | Tuininspiratie, Tuinstijlen, Tuintips | 0 Reacties

Wil je ook graag een moderne tuin? Een tuin die zich kenmerkt door strakke lijnen? Belangrijk hierbij is dat je speelt met de materialen, beplanting en elementen. Daardoor kunnen we toch heel goed sfeer brengen in moderne tuinen.

Zoals in de inleiding te lezen kunnen we een moderne tuin het beste omschrijven als een strakke tuin met geometrische vormen en lijnen. Nog een kenmerk van dit type tuin is dat deze vaak onderhoudsarm is ingericht. Dat wil niet zeggen dat er geen beplanting is opgenomen. Juist in een moderne tuin kan de beplanting juist beeldbepalend zijn en goed tot zijn recht komen.

Modern: tegengesteld aan traditie. Hedendaags. (betekenis)

Er bestaat niet een een specifiek kader voor dé moderne tuin. Als je naar de definitie kijkt kunnen we het ook omschrijven als een hedendaagse tuin. Vraag onze hoveniers eens om met je mee te denken, want er zijn veel mogelijkheden om jouw moderne droomtuin te realiseren. Om wat inspiratie op te doen hebben we voor jullie wat foto’s en tips op deze pagina opgenomen om een beeld te krijgen van jouw toekomstige moderne droomtuin.

 

15 tips en ideeën voor moderne tuinen

Onderstaand een aantal tips en elementen welke gebruikt kunnen worden in moderne tuinen.

 1. Bestrating met grote tegels

Ook de bestrating in de moderne tuin kenmerkt zich vaak door strakke lijnen en een rustig beeld. Vaak zien we dan ook grote tegels terug in het eindresultaat. Er kan hierbij gekozen worden voor betontegels, maar steeds vaker zien we ook de toepassing van keramische tegels. Deze tegel is niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam en gemakkelijk in onderhoud.

Bestrating moderne tuin - Moderne tuin met grote tegels
 1. Lounge set

Een lounge set, of andere zithoek, kan de uitstraling van de tuin versterken. Een moderne loungeset met strakke lijnen en vierkante kussens versterken de eenheid in de tuin. Onderstaand een mooi voorbeeld.

Moderne tuin - lounge set in moderne tuin
 1. De kleur wit

De kleur wit geeft vaak een moderne uitstraling. Dit kan op verschillende manieren verwerkt worden. Witte plantenbakken zien we vaak terug, maar denk ook aan verhoogde borders, overkappingen etc.

Moderne tuin: kleurgebruik in de moderne tuin. Kleur wit
 1. Grind als afwisseling

Grind wordt veel gebruikt als afwisseling in de tuin.  Het is een prachtige toepassingen, maar ook hier is veel keuze. Er zijn enorm veel soorten grind en split in vele kleuren en gradaties verkrijgbaar. Onze hoveniers denken graag met u mee.

Moderne tuin: het gebruik van grond in een moderne tuin als afwisseling
 1. Strakke overkapping

Een overkapping geeft een plaats in de tuin om te zitten, relaxen en natuurlijk te genieten van de tuin. Kies bij de keuze voor je overkapping voor strakke lijnen en het maakt de moderne tuin compleet.

Moderne tuin: Strakke overkapping in een moderne tuin
 1. Moderne vijver

Er zijn vele soorten vijvers die in de tuin verwerkt kunnen worden. Denk aan siervijver, plantenvijver, zwemvijver, koivijver en natuurlijk de moderne vijver. De moderne vijver kenmerkt zich wederom door het gebruik van strakke lijnen.

Moderne tuin: vijver in een moderne tuin
 1. Strakke lijnen in de tuin

Een hovenier denkt graag met je mee over de (strakke) lijnen in jouw tuin. Met zijn ervaring kan hij de juiste zichtlijnen bepalen. Vanzelfsprekend rekening gehouden met de inrichting van de tuin. Dit alles op basis van jouw wensen.

Moderne tuin: kenmerkend zijn de strakke lijnen in de tuin
 1. Moderne decoratie

Decoratie in de tuin kan op veel verschillende manieren. Het maakt het beeld in de tuin compleet. Decoraties kunnen op verschillende manieren. Denk hierbij aan beelden, houtdelen, (moderne) kunst elementen, etc.

Moderne tuin: elementen toegepast in een moderne tuin
 1. Bloembakken

Grote bloembakken geven de moderne tuinen vaak een speels effect. Het onderbreekt de strakke lijnen en geeft kleur aan het geheel. Ook ronde bloembakken kunnen mooi zijn in een moderne tuin.

Moderne tuin: bloembakken in de moderne tuin
Moderne tuin: grote bloembakken in moderne tuin
 1. Water in de tuin

Met water breng je leven in de tuin. Dit kenmerkt zich in moderne tuinen vaak door eenvoud. Water kan verwerkt worden in een vijver, maar er zijn ook veel andere mogelijkheden om dit te verwerken. Denk aan watervallen uit een muur, waterelementen/ ornamenten, etc.

Moderne tuin: water in de moderne tuin
 1. Strakke erfafscheiding

Erfafscheidingen zijn tegenwoordig te verkrijgen in vele soorten en maten. Kies bij de inrichting van uw tuin de juiste afscheiding voor een passend geheel. Informeer bij onze hoveniers voor de laatste trends.

Moderne tuin: strakke erfafscheiding in de moderne tuin
 1. Bomen

In elke tuin past een boom. Sommige hoveniers stellen zelfs: “in elke tuin hoort een boom”. Ze zorgen voor hoogte in de tuin en geven privacy. Daarnaast beidt het in de zomer ook nog eens een heerlijke schaduwplek. Bomen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Niet elke boom is geschikt voor elke tuin. Vraag eens een hovenier naar een passende boom voor jouw tuin.

Moderne tuin: het gebruik van bomen in de moderne tuin
 1. Beplanting

De keuze van de beplanting is afhankelijk van uw wensen. Moderne tuinen worden veel ingericht met siergrassen, maar bloeiende planten geven juist veel sfeer. Ons advies is om bij het tuinontwerp direct een beplantingsplan te (laten) maken. Een plan dat past bij uw wensen en budget. Met de vakkennis van de hovenier kan er een plan gemaakt worden, waardoor jouw tuin het jaarrond en prachtig bij ligt. Rekening houdende met hoogte, kleuren, bloeitijd etc. Belangrijk voor het succes van de beplanting is een goede bodem. Daarom doen onze hoveniers vaak een bodemonderzoek. De bodem is het fundament van de tuin. We willen graag weten in welke bodem we de planten zetten.

Moderne tuin: beplanting in de moderne tuin
 1. Tuinverlichting

Wil je ook ‘s avonds genieten van de tuin? Kies dan voor tuinverlichting in jouw tuin. Het is daarbij belangrijk dat er een goed lichtplan komt. Welke onderdelen van de tuin wil je ‘uitgelicht’ hebben? Hoe zorg je ervoor dat het beeld van je tuin ook ‘s avonds mooi uit komt? Kies je voor 230 volt of 12 volt? Het is verstandig om tuinverlichting direct mee te nemen in je tuinplannen, zodat tijdens de aanleg de kabels vast gelegd kunnen worden. Onze hoveniers denken graag mee.

Moderne tuin: toepassing van tuinverlichting in de moderne tuin
 1. Verticale tuin

Om nog meer te genieten van groen in de tuin kan je ook overwegen om een verticale tuin op te nemen in het tuinontwerp. Er wordt letterlijk een tuin aangelegd in verticale stand. Dat wil zeggen tegen een muur, schutting etc. Heb je hier interesse voor? Neem dan contact op met een hovenier. Het succes van een verticale tuin hangt namelijk af van het soort beplanting en de juiste bewatering (irrigatiesysteem). Je wilt natuurlijk niet dat je gevel ook helemaal nat wordt. Daarnaast moet de tuin ook niet te zwaar worden.

Moderne tuinen inrichten

Een strakke moderne tuin kan heel mooi zijn. Wanneer een strakke moderne tuin minimalistisch wordt ingericht dan kan het zijn dat de tuin wat sfeerloos wordt. Met deze tips maak je van tuin een moderne tuin mét sfeer.

 

Tuinplan en tuinontwerp moderne tuin

Een mooie moderne tuin begint met een goed doordacht plan en een uitgewerkt ontwerp. Vraag een van onze hoveniers om met je mee te denken. Zoek hier een vakbekwame hovenier in jouw regio. 

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur