Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Een Japanse tuin heeft de uitstraling van de traditionele Japanse stijl. Het idee hierbij is dat er een natuurlijk landschap wordt gerealiseerd tot in perfectie. De tuin kenmerkt zich door rust, design en natuur. Een tuin die rust uitstraalt en elk seizoen prachtig is met zijn oosterse sferen en kleuren.

Ontwerpen en aanleggen

Voor de aanleg is het belangrijk dat de wensen voor de Japanse tuin goed in kaart worden gebracht. Een goede voorbereiding helpt de hovenier bij het afstemmen van de wensen (lees hier meer over). Desgewenst wordt dit uitwerkt door de vakbekwaam hovenier in een tuinontwerp. Op basis van het eventuele ontwerp en de plannen kan de tuin worden aangelegd.

Elementen Japanse tuin

Er zijn verschillende elementen die we veel terug zien in Japanse tuinen. Denk hierbij aan rotsen, heuvels, bomen, mos, watervallen, waterpartijen (vijvers), bruggen en soms een eiland. In het water zien we vaak de bekende koi-vissen zwemmen. Koi-vijvers zijn er in soorten en maten. In de Japanse tuin is de vijver vaak ingericht in het complete natuurlijke landschap. Het mostapijt is ook een onderdeel die we veel terug zien. Omdat mos minder goed groeit in Nederland dan in Japan is dit een specialisme op zich. Vaak zijn er ook (stenen) lantaarns terug te vinden, welke verdekt opgesteld staan, zoals hieronder afgebeeld.

Japanse Tuin - stenen lantaarn

Japanse Tuin – stenen lantaarn

Japanse Tuin - stenen lantaarn

Japanse Tuin – stenen lantaarn

Onderhoud Japanse tuin

Elke tuin is een stukje onderhoud nodig. De hoeveelheid onderhoud hangt af van de gekozen inrichting van jouw tuin. In Japanse tuinen staan vaak vormbomen, bijvoorbeeld Bonsai. Deze worden vaak gesnoeid in vlakken tafels.  Een juiste snoei van deze bomen is belangrijk om de boom mooi te houden en er lang van te kunnen genieten. Overweeg om (een deel van) het tuinonderhoud uit te besteden. Er wordt ook wel gekozen om de tuin samen met de hovenier te onderhoud. Informeer hiervoor bij jouw TuinKeur-hovenier.

Kosten Japanse Tuin

Net als vele andere tuinen is ook een Japanse tuin geen eenheidsproduct. Elke tuin is maatwerk en de prijs hangt af van de door jouw gekozen elementen. Komt er bijvoorbeeld een koi-vijver in?


De koi vissen ontwaken weer in de lente.

Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk budget wordt gegeven. Een vakbekwaam TuinKeur-hovenier zal dan samen met jouw kijken hoe de wensen en het budget op elkaar af te stemmen zijn, zodat jij straks kunt gaan genieten van je droomtuin. Hierbij kiest de TuinKeur-hovenier voor duidelijke afspraken, zodat er geen verrassingen achteraf komen.

Voorbeeldprojecten Japanse tuin

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”4″ display_type=”photocrati-nextgen_pro_mosaic” row_height=”180″ margins=”5″ last_row=”justify” lazy_load_enable=”1″ lazy_load_initial=”35″ lazy_load_batch=”15″ display_type_view=”default” ngg_proofing_display=”0″ captions_enabled=”0″ captions_display_sharing=”1″ captions_display_title=”1″ captions_display_description=”1″ captions_animation=”slideup” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur