Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Hoe lang duurt de bloeiperiode van mijn rozen?

​Wie van bloemen houdt, kiest voor rozen in de tuin of op het balkon. Met een slimme keuze uit het sortiment, ben je van mei tot ver in de herfst verzekerd van bloeiende rozen. De lange bloeitijd is uniek. Geniet eindeloos van de rozenpracht!

 

Tot de vorst

Afhankelijk van de bloeitijd, kan je drie groepen rozen onderscheiden: eenmalig bloeiende, twee keer bloeiende en doorbloeiende. Rozen uit de eerste groep bloeien gedurende een aantal weken zeer uitbundig. Dan zijn er rozen die na de eerste bloei een break nemen en als toegift een tweede keer knallen. De doorbloeiers ten slotte, bloeien aan één stuk door. Meestal maakt de vorst een einde aan de lange bloeitijd, maar als je geluk hebt, stuit je in de winter nog op een verdwaalde rozenbloem.

 

Bloei stimuleren

Jaar in jaar uit prachtige bloemen produceren, is topsport. Voor een uitbundige bloei is bemesten van je rozenplanten daarom een must. Doe dat bij voorkeur in maart, juni en half juli met organische mest. Bemest na half juli niet meer, dan gaat de roos sterk en goed afgehard de winter in. Verder kan je de lange bloeitijd bevorderen door regelmatig uitgebloeide bloemen weg te knippen. De plant steekt dan alle energie in nieuwe bloemknoppen. Ook hebben veel rozenplanten in het voorjaar een snoeibeurt nodig voor een goede groei en bloei. Kijk op www.roses4gardens.nl voor snoei- en bemestingstips, informatie en inspiratie.

 

Weetjes over rozenbloemen:

  1. De variatie is enorm: van open bloemetjes zo groot als het topje van je pink tot gevulde vuistgrote bloemen.
  2. Behalve witte, roze en rode, zijn er gele, oranje, paarse en zelfs koffiekleurige en gestreepte soorten.
  3. Rozengeur varieert van honingzoet tot pittig kruidig.
  4. Rozenblaadjes kun je drogen: tijd genoeg dus om je eigen potpourri te maken!

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur