Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Met haar vele vormen en kleuren is geen enkele andere plant zo elegant als een roos. Van bodembedekkers tot klimmers en met bloemen zo groot als het topje van je pink tot vuistgroot, je vindt ze allemaal. Of je nu de bezitter bent van een klassieke, wilde of moderne tuin, een roos past altijd en is een sieraad voor je tuin.

Rozengroepen

Veredelaars brengen ieder jaar nieuwe rozen op de markt; stuk voor stuk goede rozen met verschillende vormen, kleuren en geuren. Ze zijn vaak ingedeeld op groeivorm: struiken met grootbloemige rozen en trosrozen, botanische rozen, klimrozen, heesterrozen en stamrozen. De bloemen variëren van klein tot groot, met open, halfgevulde of gevulde hartjes. Het is dus maar net waar je van houdt.

Rozenhagen

Botanische rozen of wilde rozen krijgen veel rozenbottels en passen goed in een eetbare tuin of een wat wildere tuin. Ze zij niet veredeld maar komen letterlijk uit de natuur. Bekend is de rimpelroos (Rosa rugosa). Met klimrozen breng je ‘kleur op hoogte’ in je tuin. Ze hebben wel steun nodig, bijvoorbeeld een rozenboog, hekwerk, of oude boom. En met heesterrozen kun je prachtige rozenhagen vormen.

Natuurlijke look

Rozenstruiken kun je in groepen planten, maar ook combineren met andere planten. Zo geven bloembollen als tulp en narcis kleur in de periode dat de rozen nog niet bloeien. En een rand lavendel (Lavandula) om je rozen, geeft een strak effect. Met planten als ooievaarsbek (Geranium) en ijzerhard (Verbena) creëer je juist een meer natuurlijke look.

Rozenweetje

Wist je dat rozen helemaal geen moeilijke planten zijn? Met de juiste standplaats, zorg, mest en wat liefde heb je er jarenlang plezier van. Zo blijven ze een sieraad voor je tuin. Er zijn zelfs rozen waar je helemaal niets aan hoeft te doen. Neem een kijkje op www.roses4gardens.nl voor meer informatie en inspiratie.

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur