Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Een stadstuin is vaak een kleine tuin, maar wat voor de één een kleine tuin is, is voor de andere soms best nog groot. Het hangt er ook een beetje vanaf waar je woont. Een ding is zeker een kleine tuin vraagt om slim en creatief gebruik van de buitenruimte. Voor elke type tuin is het belangrijk dat je begint met een goed plan, dit geldt ook zeker voor een kleine tuin. TuinKeur-hoveniers denken graag met je mee.

Ontwerpen van een stadstuin

Dat een stadstuin vaak klein is hebben we het over gehad, maar er zijn meer kenmerken waar je rekening mee moet houden bij het ontwerpen van je stadstuin. De tuin wordt namelijk vaak omringd door veel bebouwing. Dit zorgt voor inkijk, maar ook zeker voor schaduw. In het ontwerp is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Hoe creëer je privacy? Welke planten doen het goed in de schaduw?

Privacy in een stadstuin

Niet iedereen heeft er moeite mee dat de tuin in de stad veel inkijk heeft. Natuurlijk is het wel fijn om een ruimte voor jezelf te creëren in de tuin. Dit kan gerealiseerd worden door bijvoorbeeld het gebruik van bomen. Hier moet natuurlijk wel ruimte voor zijn. Ook een belangrijk punt is dat de buren niet direct last hebben van de boom. Oftewel kies een boom die nu én in de toekomst in je tuin past. Mooie voorbeelden hiervan zijn een catalpa of dakplataan. Overige opties voor het creëren zijn privacy zijn een overkapping, pergola met klimplanten of een schaduw doek.

Verticaal tuinieren

Een mooie oplossing voor meer groen in een kleine stadstuin is verticaal tuinieren. Met deze vorm van tuinieren leg je de tuin letterlijk verticaal aan. Dat wil zeggen dat we muren en gevels gebruiken om planten op te laten groeien. Met de beperkte ruimte in de kleine stadstuin kan je op deze manier toch volop genieten van groen. Het systeem om een verticale tuin aan te leggen kan je zelf maken, maar er zijn ook kan-en-klare systemen verkrijgbaar. Belangrijk bij het onderhoud van de verticale tuin is het water geven. Ook hier zijn oplossingen voor. Informeer eens bij een van onze hoveniers naar de mogelijkheden voor jouw tuin.

Ben jij TuinKeur-hovenier? Heb jij mooie foto’s van stadstuinen welke je hebt aangelegd? Stuur ze naar info@tuinkeur.nl voor een publicatie op deze site.

 

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur