Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Top 10 zomerbloembollen

Het is al hoog tijd om de zomerbloembollen een plekje te geven in de aarde. Maar aan de bol kan je niet zien of deze past bij jouw tuin. Daarom een overzicht van de top 10 bloembollen. Heb jij al een keuze kunnen maken?

Lelie – De eerste zomerbol die we onder de aandacht brengen is de lelie. Helaas is de lelie wel giftig voor katten. Uit voorzorg kan je de stampertjes uit de bloem knippen.

Calla – De volgende zomerbol die we in het zonnetje zetten (als de zon buiten niet schijnt, moet je het zelf maar doen) is de Calla. Deze sierlijke bloem bloeit vanaf juli, dus kan deze nu de grond in!

Ranuculus – Vrolijker gaan het niet worden! De Ranunculus is namelijk verkrijgbaar in veel zomerse kleuren! Voordat je deze zomerbol plant is het goed om ze een uurtje in water te leggen.

Vogelmelk – Deze bloeit tussen juni en oktober en daarom mag de bol nu de grond in. Deze verwilderaar doen het uitstekend op zonnige plekken in de border.

Ixia – De lxia houdt ervan om in de volle zon te staan! De zwaardvormige bladeren zitten aan lange stengels en de bloemen zijn stervorming en meestal wit.

Afrikaanse lelie – De Afrikaanse lelie (agapanthus) groeit het beste in een pot, maar ook in e borders kunnen ze stralen. Ze zijn verkrijgen in verschillende blauw/wit tinten.

 

Jouw favoriet al gespot?

 

Montbretia – Deze rood/oranje bloem bloeit in augustus en september, daar moeten we dus nog even op wachten. Maar als je dan wilt genieten zal je deze zomerbol nu in de grond moeten stoppen.

Oxalis – Deze roze bloemen zijn er in meer dan 800 soorten en hebben het liefst een plekje in de zon tot halfschaduw. De bladeren openen zich als de zon gaat schijnen, bijzonder he?

Dahlia – De dahlia is misschien wel de bekendste zomerbol. Dit komt doordat deze plant makkelijk is in onderhoud en in veel kleuren te verkrijgen is. Ook in jouw lievelingskleur zal er een versie zijn!

Anemoon – De anemoon heeft zowel voor- als najaarsbloeiers. Let dus goed op welke je plant. De voorjaarsbloeiers blijven laag bij de grond en zijn vaak wit van kleur.

Vergeet ze niet te planten binnenkort!

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur