Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Aangelegd door Van Gelder Tuinen uit Ridderkerk

Een tuin moet aansluiten op jouw wensen. Het moet een tuin zijn waar je kan genieten. Samen met je vrienden en familie. Het uitgangspunt bij een tuinontwerp zijn dan ook jouw wensen in combinatie met de vakkennis van onze hoveniers. Op deze manier ontstaat jouw droomtuin. Bij dit project heeft Van Gelder Tuinen een kindvriendelijke moderne achtertuin gerealiseerd. 

Tuintypes?

Vaak heb je een bepaalde smaak en bepaalde voorkeuren voor je tuin. Deze zijn vaak gebaseerd op tuintypes. Eigenlijk bestaat er niet een bepaald type tuin. De uitdaging ligt meestal bij het vertalen van jouw wensen op basis van een bepaalde smaak.

Kindvriendelijk tuinontwerp

Het project betreft hier een stadstuin. Bij deze stadstuin waren de belangrijkste wensen van de klant:

 • sfeervolle tuin
 • Voldoende ruimte voor de kinderen
 • Voldoende groen
 • Onderhoudsarm
 • Moderne tuin

Van Gelder Tuinen heeft deze wensen zo vertaald:

Bij de bestrating viel de keuze daarom op grote, vierkante oud-Hollandse tegels in de kleur carbon. Tussen de tegels is een strook verwerkt van lichter gekleurde keien van Portugees natuursteen die ervoor zorgt dat de relatief kleine achtertuin gevoelsmatig breder lijkt. De strook loopt door tot de schutting waar een polyester plantenbak is geplaatst. Hierin groeit lavendel. Lavendel brengt kleur in de tuin en is een onderhoudsarme plant. Verder hebben we natuursteen muurblokken gebruikt om verhoogde bloembakken te maken. In de stenen bloembakken groeien bloeiende, vaste planten die gedurende de seizoenen voor nog meer kleur zorgen. Aan een pergola van eikenhouten palen is de schommel bevestigd, waaronder een tapijt van kunstgras ligt. Op de erfgrens staat een houten schutting en aan de achterzijde is gekozen voor een palissade van eikenhouten palen. Vanwege de openingen tussen die palen is er een spannende doorkijk naar de achterliggende sloot. Tot slot is over het terras een schaduwdoek gespannen. Lees hier meer over dit project. 

Gebruikte planten:

 • Persicaria amplexicaulis‘ Firetail’ – Duizendknoop
 • Lavandula angustifolia ‘Hidcote’ – Lavendel
 • Miscanthus sinensis ‘Gracillimis’ – Prachtriet
 • Salix alba – Knotwilg
 • Wisteria floribunda – Blauwe regen
 • Geranium macrorrhizum ‘Bevan’s Variety’ – Ooievaarsbek

“Een moderne achtertuin met speelruimte voor de kinderen en aanpassingen om de tuin optisch groter te laten lijken.”

Impressie van de tuin

TuinKeur-hovenier Van Gelder Tuinen

René van Gelder heeft zijn eigen hoveniersbedrijf, Van Gelder Tuinen, en is de vierde generatie uit een hoveniersfamilie. Met zijn hoveniersbedrijf zit hij gevestigd in Ridderkerk en bieden de volgende diensten aan: tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Om een impressie te krijgen van het werk van Van Gelder Tuinen verwijzen wij jullie graag door naar zijn projecten pagina of zijn fotoboek. Vragen over dit project? Neem gerust contact op met Van Gelder Tuinen.

Van Gelder Tuinen Ridderkerk

Wat is een moderne tuin?

Een moderne tuin kenmerkt zich door strakke lijnen. Vaak zijn deze tuinen ook onderhoudsvriendelijk ingericht. Toch is er bij deze tuinen sfeer aanwezig door verschillende materialen en beplanting. Lees hier 15 tips en ideeën voor een moderne tuin.

Tuinontwerp Moderne Kindvriendelijke tuin

Meer over de moderne tuin

Wat is een kindvriendelijke tuin?

Het uitgangspunt voor een kindvriendelijke tuin moet zijn dat iedereen er plezier heeft. Een juiste balans is daarbij wenselijk. Ruimte om te ontspannen en te genieten en ruimte voor de kinderen om te spelen. Lees hier 10 tips voor een kindvriendelijke tuin. 

Inspiratie voor een kindvriendelijke tuin

Meer over de kindvriendelijke tuin

Ook genieten van een nieuwe tuin?

Ben jij ook toe aan een nieuwe tuin? Wil jij je ideeën ook graag delen met een professionele hovenier? Wil jij ook jarenlang genieten van je tuin? Graag gaan we samen op weg naar meer tuinplezier. Neem contact op met één van onze hoveniers onze hoveniers om uw wensen te bespreken. 

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur