Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Watertuin

door | okt 26, 2020 | Tuin in beeld, Tuintips | 0 Reacties

De twee-onder-een-kapwoning staat in een rustige wijk en heeft een mooi ingerichte tuin, strak en groen. Passend bij de architectuur van de woning.

Toen de tuin van de achterburen te koop kwam twijfelde ze geen moment en hebben ze het perceel gekocht om hun tuin te kunnen uitbreiden en samen te voegen tot een grote tuin, 

Maar hoe dan? Wij mochten een tuinplan gaan maken rekening houdend met het wensenlijstje en de bestaande elementen zoals een honderd jaar oude kastanjeboom en een bestaande schuur in de tuin.

Een echte uitdaging was het grote hoogte verschil tussen de huidige tuin en het ca. 1m hoger liggende perceel. Om naar het bovenste deel van de tuin te komen hebben we trappartijen gemaakt zodanig dat je vanuit de woning de bovenste tuin kan zien dus niet te steil en op de juiste plek. Het hoogte verschil is opgelost met een betonnen grondkering en rondom de trappen met cortenstaal in het zicht. Het materiaal cortenstaal heeft een mooie bruine, natuurlijke kleur en contrasteert met de omliggende beplanting. Het gazon geeft veel ruimte en rust in het ontwerp en maakt de tuin groots waarbij de kastanje een prachtig middelpunt is. Het tweede terras achterin de tuin ligt heerlijk in de avondzon en geeft vanuit een andere hoek weer een verassende blik op de tuin. Voor de beplanting in de tuin in ruime borders hebben we gekeken naar zoveel mogelijk diversiteit aan soorten beplanting om zo echt een afwisselende en verrassende tuin te creëren voor mens en dier. Het resultaat mag er zijn.

Watertuin
Watertuin

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur