Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Tuintrends 2020

Het is weekend, je zit lekker warm binnen op de bank. Je drinkt gezellig een kopje thee met je zus die op bezoek is. Het is gezellig, maar toch dwalen je gedachtes van het gesprek af en raak je aan het staren naar de tuin. De tuin die er nu toch wel een beetje somber uitziet, wat natuurlijk logisch is voor de tijd van het jaar. Je weet dat het over een paar maanden weer vol in bloei staat, maar toch heb je het idee dat je iets mist. Je gedachtes worden abrupt verstoord door je zus die om nog een bakje thee vraagt.

Ik mis iets, maar ik weet niet wat. Dat is iets wat ik mezelf ook wel eens afvraag. Daarom hebben wij speciaal voor die gedachtes de tuintrends voor 2020 op een rijtje gezet. Zo kan jij zien of 1 van deze inspiratietips is wat jouw tuin compleet zou maken!

1- Groots

Volgens 1 van de tuintrends in 2020 mag je groots uitpakken! Buiten (en binnen) mogen de planten echte blikvangers zijn.

2- Natuurlijke look

Een natuurlijke look is 1 van de tuintrends voor 2020. Hiermee wordt bedoeld dat de tuin er niet te perfect uit hoeft te zien. Advies nodig? Wij denken graag mee je mee!

3- Duurzamer

Een tuintrend in 2020 is het kiezen voor duurzame potgrond. Er wordt verwacht dat er vaker gekozen wordt voor milieuvriendelijke potgrond, bijvoorbeeld op basis van houtvezel.

4- Kleuren van de jaren tachtig

De kleurrijke tuintrend van 2020 laat zien dat de jaren tachtig terug zijn! De Nemesia en Diascia zullen weer populair worden. Groot voordeel bij deze kleurrijke bloemen is dat ze met hun zoete geur bijen aantrekken.

5- Zelfvoorzienend

Je eigen voedsel kweken is helemaal hip in 2020! Denk niet alleen aan de standaard groentes zoals tomaten en komkommer, maar probeer ook chilipepers, erwten en linzen te laten groeien.

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur