Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

In de zomereditie van Groei & Bloei staan onderstaande publicaties over TuinKeur en Hovenier Helpt opgenomen. Advertentie’s TuinKeur in Groei & Bloei juli / augustus 2017:

Advertentie TuinKeur:

Groei & Bloei juli / augustus 2017

Advertentie Hovenier Helpt volledige pagina: 

Advertentie Hovenier Helpt 2017 - Groei&Bloei 2017

Meer over Groei & Bloei juli / augustus 2017

Groei & Bloei juli / augustus 2017

Deze maand in Groei & Bloei

In het juli/augustusnummer vind je volop zomerse taferelen in de tuin! Wat dacht je van wortelijs met peterselie of yoghurtijs met gele bietjes & sinaasappel? Maak ijs met groente, fruit en kruiden uit eigen tuin. Zelf ijs maken is een koud kunstje, met of zonder ijsmachine. Modeste Herwig schreef er een boek over. En wil je lekker zomers koken in de tuin? Elbrich Fennema licht een paar doordachte opties uit het rijke aanbod van mogelijkheden. Van barbecue tot kruiwagen! 

Zomerplanten en andere favorieten

Het leven van Anne Brylla, van kwekerij Rein en Mark Bulk, bestaat uit planten en ze deelt haar enorme plantenkennis graag met de lezers van G&B. Anne aan het woord over een fluffy Deutzia, een robuuste en toch sierlijke Romneya en een luchtige Vitex.  Het mag weer knallen in de tuin. Kniphofia met zijn felgekleurde bloemen is dan ook helemaal in. Er zijn veel nieuwe cultivars, waarvan de een nog mooier is dan de ander. Als solitair of in de border, vuurpijlen trekken altijd de aandacht. Ook van bijen, want die zijn dol op de nectar! Modeste Herwig zet er 10 voor ons op een rij! Lagerstroemia is een prachtige, rijkbloeiende struik met een exotische ’look’. Vroeger was het een kuipplant, tegenwoordig zijn er soorten te koop die wél winterhard zijn en die je  dus gewoon in de tuin kunt zetten!  En wat betreft de plantenartikelen tot slot de Phlomis … Kweker Brian Kabbes, die tijdens zijn vele reizen speurt naar nieuwe tuinwaardige planten, verwacht dat we in de toekomst nog veel moois van Phlomis kunnen verwachten.

Leeftuinen

In het Zeeuwse dorp Ritthem lonkt een paradijs voor tuinliefhebbers: ’t Puntje van Groei & Bloeiers Matty en Piet Schout. Tuinieren doen ze al heel lang, maar pas de laatste tien jaar – sinds hun pensioen – leggen ze zich intens toe op deze prachtige sier- en moestuin. Een echte familietuin ontwierp Carrie Preston: ”Een tuin is niet om naar te kijken, het is een gebruiksartikel”, aldus Carrie. Dankzij veranda, speeltoestel en pergola-met-eettafel is in de tuin van de familie Achterkamp dan ook van alles te doen. De natuurlijke beplanting biedt tegenwicht aan de robuuste bouwsels.

Uitjes en doe-het zelven

In het Jaar van de Botanische Tuinen geven we je een overzicht van 25 botanische uitjes voor deze zomer (en erna!). De doe-het-zelvers kunnen aan de slag met een handige tuinkast en voor de bloemschikkers hebben we twee tafeldecoraties.

Meer informatie of het magazine kopen: Groei & Bloei juli / augustus 2017

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur