Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 
TuinKeur tuin op de maan

In 2013 kwamen de eerste berichten over planten kweken op de maan. Planten hebben water, koolstofdioxide en zonlicht nodig om te kunnen leven. Van deze 3 dingen is alleen zonlicht op de maan te vinden. NASA kwam met een plan om de zaden van basilicum, kool en kruisbloemen in capsules ter grote van een koffiekan te zaaien. In deze capsules is er voldoende water en lucht om de zaadjes te laten ontkiemen en de plant 5 tot 10 dagen te laten groeien.

U zult wel denken, waarom zou NASA zoveel moeite doen voor iets wat je ook op je vensterbank hebt staan? De reden is zwaartekracht en straling. Beide zijn compleet anders op de maan. De invloed van deze factoren wil NASA onderzoeken. Ze zetten geen aparte ruimtevaart in voor dit onderzoek, maar ze willen bedrijven die deelnemen aan Google Lunar X-prize deze missie laten uitvoeren. Meer informatie hierover lees je hier.

Wij van Tuinkeur houden van groot denken en toen wij een aantal jaar geleden hoorden wat NASA van plan was, grapten wij dat onze hoveniers wel een tuin op de maan aan zouden kunnen leggen. De deadline voor het project Google Lunar X-prize zou eind 2015 zijn. Toen wij lazen dat deze deadline opschoven was naar december 2017 hebben we actie ondernomen. Als Google Partner hebben wij de plannen om een tuin op de maan aan te leggen serieus opgepakt.

TuinKeur Tuin op de maan

Vanaf begin 2016 zijn er veel ideeën bij elkaar gekomen die leidden tot de deelname van Lieuwe Westra aan de Aerospace-trainingscursus. Om te kijken of wij als TuinKeur een bijdrage kunnen leveren aan ’tuinieren op de maan’.  Meer informatie over deze cursus is hier te lezen. Op deze manier blijft hij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de lucht- en ruimtevaart. Via deze trainingscursus heeft Lieuwe professionals op het gebied van levensvatbaarheid op de maan ontmoet waar hij mee kan denken over groeiende planten op de maan.

Ons doel is niet één vitaal plantje op de maan, maar wij willen een TuinKeur Tuin op de maan. De verwachting is nu dat de planten in de tuin het 3 dagen vol gaan houden. Gelukkig is het onderzoek nog in volle gang en hopen we binnen een paar jaar, 2 weken te kunnen genieten van een zelf aangelegde Tuinkeur Tuin op de maan.

We houden u op de hoogte!

 

Voor nu een grap!

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur