TuinKeur. Elke tuin verdient een TuinKeur-hovenier.

TuinKeur.

Het kwaliteitskeurmerk voor hoveniers.

Betrouwbaarheid en kwaliteit

door | aug 5, 2020 | Uncategorized | 0 Reacties

Wij hebben de afgelopen tijd allemaal de meerwaarde van ons eigen huis en tuin mogen ervaren. Een mooie groene tuin waarin je lekker kan zitten brengt je tot rust. Genieten van de bloeiende bloemen en de lekkere geur van gemaaid gras. Jouw tuin is een belangrijke plek waar je ongestoord kunt ontspannen. Om je droomtuin te realiseren moet je er wel iets voor doen. Er zijn mensen die zelf graag de handen uit de mouwen steken maar ook mensen die een hovenier in de arm nemen voor het aanleggen of herinrichten van een tuin. Voor de groep die het graag uit handen wil geven begint de zoektocht naar een hovenier vaak online. Er zijn veel hoveniersbedrijven online te vinden en iedereen belooft kwaliteit en zegt betrouwbaar te zijn. Maar wat is kwaliteit? Wat valt onder betrouwbaar zijn? En klopt dit ook?

‘Kwaliteit is het voldoen aan de gebalanceerde eisen en verwachtingen van alle betrokkenen.’

Op de website van een hovenier zie je dat hij kwaliteit levert. Maar wat als jouw nieuwe tuin bij de oplevering niet de vereiste kwaliteit heeft? Hiermee begint de ellende vaak. Telefoontjes, mailtjes en appjes over en weer en het lukt jou maar niet om jouw gelijk te krijgen. Weg droomtuin. Hoezo ontzorgen?

 

En dan betrouwbaar, hoe zit het hiermee?

Een synoniem voor betrouwbaar is geloofwaardig. Op de meeste websites is het woord betrouwbaar vaak te lezen, maar hoe is het in werkelijkheid? Natuurlijk is niet iedereen over één kam te scheren. Maar toch weet je het vaak niet zeker.

Door de corona situatie hebben mensen veel geïnvesteerd in- en rondom hun huis. Onze aangesloten TuinKeur hoveniers hadden het dan ook erg druk met onderhouden en aanleggen van (nieuwe) tuinen. Maar door deze drukte zagen veel ‘cowboys’ een gat in de markt om een graantje mee te pikken. Bij TuinKeur kregen wij de afgelopen tijd (helaas) veel telefoontjes van gedupeerde consumenten met niet goed opgeleverde tuinen en afspraken die niet nagekomen zijn. Of het ergste: wel een aanbetaling gedaan, maar geen tuin of werkzaamheden die werden uitgevoerd!

Niet alle klachten die TuinKeur van consumenten kreeg konden wij behandelen. De ingeschakelde “hoveniers” hadden niet het predicaat gecertificeerde TuinKeur-hovenier en waren niet bij TuinKeur aangesloten.

Als een hovenier het predicaat TuinKeur-hovenier wél heeft dan wordt het een ander verhaal. Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan, dan staat TuinKeur voor alle betrokken partijen in.

Samen kijken we waar het mis is gegaan en veelal komt er een goede oplossing waar beide partijen verder mee kunnen.

 

Kortom, TuinKeur en aangesloten TuinKeur-hoveniers staan voor 5 zekerheden : ze zijn betrouwbaar, leveren goede kwaliteit, zijn professionele vakmensen door scholing en bijscholing, zijn vakbekwame hoveniers en leveren de juiste service.

 

TuinKeur staat garant voor alle aangesloten hoveniers en wij helpen je graag op weg naar een mooie groene droomtuin!