Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
TuinKeur logo

Ondersteuning bedrijfsvoering

Onmisbare voorzieningen voor elke groene ondernemer.

Ondersteuning personeelszaken. 

Heb je vragen over arbeidscontracten voor je werknemers, cao-vragen, BBL-subsidies bij opleidingen of instructie over het jaarurenmodel? Wij kunnen je adviseren als onderdeel van de ondersteuning bedrijfsvoering door Tuinkeur. We helpen je ook bij het zoeken naar personeel door het opstellen van vacatures en/of advertenties.   

 

Toegang tot HovenierNederland.nl 

Toegang tot en korting op hét online recentieplatform voor hoveniers. Een vakbekwaam hovenier wil hierop te vinden zijn met positieve reacties van zijn klanten. Met een TuinKeur lidmaatschap ontvang je korting op de vermelding. Je lift bovendien mee op promotie van de website (en dus hoveniersbedrijven) door middel van acties.  

 

Algemene voorwaarden 

Als lid kun je gebruik maken van onze branche-gerichte algemene voorwaarden. Zie hier: https://tuinkeur.nl/algemene-voorwaarden/ https://tuinkeur.nl/algemene-voorwaarden/

 

Zzp-contract

Naar aanleiding van vragen over de aansprakelijkheid van ingehuurde Zzp-ers is, in overleg met een advocaat, een overeenkomst tot aanneming van werk opgesteld. Daarin zijn bepalingen over de aansprakelijkheid en verzekering opgenomen. Hij kan gebruikt worden om de afspraken met een Zzp-er vast te leggen. Vraag de overeenkomst (kosteloos en exclusief voor TuinKeur-leden) aan bij info@tuinkeur.nl t.a.v. Ferry. 

Geadviseerd wordt de Zzp-er  – net als de eigen werknemers –  mee te verzekeren onder de aansprakelijkheidsverzekering. Stem dit af met je tussenpersoon of verzekeringsadviseur.
Tevens is het van belang om te verifiëren of de Zzp-er in het bezit is van een beroeps- en/of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Vraag een kopie van de polis op.

 

Geschillenbemiddeling 

Een ander onderdeel van de ondersteuning bedrijfsvoering door Tuinkeur is de geschillenbemiddeling. Hoe goed je je werk ook aflevert: een geschil met een klant ligt altijd op de loer. Vaak komt de ondernemer er gezamenlijk met de klant uit. Maar soms is er een derde (bemiddelende) partij nodig. TuinKeur is bij geschillen tussen gecertificeerde ondernemers en haar klanten het aanspreekpunt. Hierbij wordt op neutrale wijze naar de situatie gekeken, desgewenst met een bezoek aan de opdrachtgever, waarna een oplossing wordt aangedragen.  

 

Bodemonderzoek  

Tenslotte behoort tot de ondersteuning bedrijfsvoering door Tuinkeur het bodemonderzoek. Veel hoveniers werken al met het bodemvruchtbaarheidsonderzoek van TuinKeur in samenwerking met BLGG. De bodemanalyse van BLGG wordt door TuinKeur vertaald naar een consument-vriendelijk rapport. Het rapport opent met een toelichting van de belangrijkste voedingsstoffen in de bodem en het belang van de juiste waarden. De gevolgen van de tekorten worden toegelicht en visueel gemaakt met foto’s. Het rapport volgt met een analyse van het grondmonster. Dit kan door de hovenier bij de klant worden toegelicht. Het rapport sluit af met een voedingsstoffenadvies. Met het bodemvruchtbaarheidsonderzoek onderstreep je het belang van een juiste ondergrond/bodem. Elk aangesloten bedrijf kan voor € 95,89 (excl btw) een bodemonderzoek laten uitvoeren, 

 

Informatie: 

Zien hoe een bodemonderzoek werkt? Bekijk hier het filmpje elders op de website: 

https://tuinkeur.nl/zakelijk/ondersteunt/offline/bodemonderzoek-hoe-werkt/ 

 

Vraag kosteloos de starterset bodemonderzoek aan! Neem contact op met TuinKeur: 0528-331678 of via de mail: info@tuinkeur.nl 

 

Meer weten over HovenierNederland? Ga naar https://hoveniernederland.nl/ 

 

Meer weten over het jaarurenmodel? Ga naar https://tuinkeur.nl/zakelijk/ondersteunt/coaching/verrekening-jaarurenmodel-hoe-dan/