Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 
TuinKeur logo

Personeelstekort in de hoveniersbranche

nov 3, 2021

Overal is personeelstekort voelbaar, ook bij hoveniersbedrijven. Er is een dringende behoefte aan geschoolde, ervaren werknemers die zelfstandig kunnen werken. De Groene Branche is daar niet uniek in. Het probleem lijkt op korte termijn niet op te lossen. Meer mensen aantrekken lijkt voorlopig niet tot de mogelijkheden te behoren. De werkdruk onder hoveniers is groot. Hun werkdagen zijn overvol en agenda’s ver vooruit volgeboekt. Het ‘personeelstekort in de hoveniersbranche’ komt op de schouders van de hovenier zelf terecht. Men is gedwongen om met minder mensen het werk te doen. Directe oplossingen zijn er niet. Maar mogelijk kan innovatie door middel van een automatiseringsprogramma een van de dingen zijn die het probleem ‘personeelstekort hoveniersbranche’ mede oplost.  

Is daarmee het Personeelstekort in de hoveniersbranche opgelost? 

Neen. We zullen ons best moeten blijven doen om werknemers te vinden. Soms kunnen secundaire arbeidsvoorzieningen bijdragen aan een stabiele werkomgeving. Vrijheid waarin je kan werken, verantwoordelijkheid om te dragen en waardering krijgen is belangrijk.    

Jelle Westra (directie TuinKeur) ziet in deze tijd waarin het personeelstekort in de hoveniersbranche sterk toeneemt, het gebruik van automatiseringspakket TuinKeur Pro stijgen. “Bij invoering van TuinKeur Pro hadden we binnen een jaar ruim 70 deelnemers, zowel leden als niet-leden. De belangstelling is dus groot’, aldus Westra. ‘Je ziet een inhaalslag in onze branche, vergeleken met andere branches. De beschikbaarheid van goede online pakketten en de jaarlijkse kosten van ruim € 1500,- voor een totaaloplossing per bedrijf (inclusief werknemers) hebben een drempel weggenomen die voorheen menig kleiner bedrijf tegenhield. De automatisering van administratieve zaken zorgt voor een efficiënte bedrijfsvoering”. Automatisering is daarmee één van de oplossingen van het personeelstekort in de hoveniersbranche.  

Het gemak van TuinKeur pro.  

Plannen kost doorgaans veel tijd. Als hovenier dien je klantgegevens bij elkaar te verzamelen en de agenda’s efficiënt en praktisch in te plannen. Ook het communiceren met je medewerkers om te laten weten waar ze naartoe moeten de komende dagen is belangrijk. Daarnaast dien je soms te schuiven met de planning omdat materialen niet leverbaar blijken te zijn. Wellicht kan het softwareprogramma van TuinKeur Pro een mede-oplossing zijn.  

Het softwareprogramma heeft, speciaal voor hoveniersbedrijven, een planning ingebouwd, waarmee je tijd kunt besparen. Huidige en toekomstige projecten en medewerkers worden ermee ingepland. Daarmee heb je een overzichtelijk beeld van wanneer projecten starten, met welk project men bezig is en er kan geschoven worden met projecten.  

Daarnaast kan het maken van calculaties tijdrovend zijn als je met verschillende documenten werkt. Ook daarin kan het softwareprogramma een hulp zijn want het bevat werkpakketten waarin werkzaamheden, producten en formules toegevoegd kunnen worden. Het werkpakket is dan volledig op jouw bedrijf afgestemd. Op deze manier wordt het verwerken van de administratie gemakkelijker en krijg je een duidelijker inzicht. Je ziet meteen wat een project voor jou en je klant gaat kosten. De calculatie kan vervolgens in een offerte worden omgezet en worden uitgebracht naar de klant.  

Het probleem van het personeelstekort in de hoveniersbranche is met TuinKeur pro niet opgelost maar het vereenvoudigt de manier van werken waardoor je als hovenier meer tijd hebt voor groene buitenzaken!    

automatisering

Lees ook…

actueel folder

Prijsindexatie 2022

actueel folder

Eindejaarstips

actueel folder

Wat verdien je?

actueel folder

Regiobijeenkomsten

actueel folder

Klantendag TuinKeur

actueel folder

VAKANTIE

actueel folder

2021 topjaar?

actueel folder

Wanneer?!

actueel folder

Pensioen

actueel folder

Werkkostenregeling

 

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur