Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 
TuinKeur logo

Wat verdien je?

nov 16, 2021

Op de Klantendag van TuinKeur, waar een kleine honderd hoveniers vertegenwoordigd waren, werd het onderwerp ‘Wat verdien je?’ en ‘Ben je tevreden met wat je verdient?’ aan de orde gesteld. Tijdens de meeting werd gebruik gemaakt van een interactieve, anonieme enquête, waardoor veel concrete informatie op tafel kwam, die in een face-to-face contact waarschijnlijk niet bekend zou zijn geworden. Inkomsten en wat collega’s in de branche verdienen zijn onderwerpen die nieuwsgierig maken, maar niettemin vaak tot volslagen stilte leiden als deze onderwerpen in een gezelschap wordt aangestipt. Eigenlijk is de vraag ‘Wat verdien je?’ not done, in onze westerse wereld, om naar het inkomen van mensen te vragen of dit vrijuit te bespreken. In de hoveniersbranche is het dat al evenmin. Maar je kunt wel de vraag stellen of hij of zij tevreden is met wat hij verdient. Dat dan weer wel.

Wat verdien je?

Wat verdien je als hovenier?

Uit de resultaten blijkt dat 19% van de bijna 100 aanwezige hoveniers niet tevreden is met wat hij verdient. 45% Van de aanwezige hoveniersbedrijven is redelijk tevreden.

De cijfers en aangeleverde informatie van de hoveniers is anoniem verwerkt. Met de ontvangen gegevens kunnen we verbeterpunten bij individuele leden beter onderbouwen. We kijken daarbij naar de resultaten van een TuinKeur hovenier cq -lid en vergelijken de resultaten van die ene hoveniersbedrijf met (naar verhouding gerelateerde) getallen uit de branche.
Met het benoemen van verbeterpunten en een plan van aanpak kunnen we dan werken aan een gezond inkomen bij de betreffende hovenier. In principe moet dat een inkomen zijn dat ruimte biedt voor het opbouwen van een goed pensioen en waarbij een arbeidsongeschiktheidsverzekering eveneens inbegrepen is. Bij begeleiding en coaching van ondernemers (in ons geval hoveniers en hoveniersbedrijven) richten we ons op een minimale ondernemersbeloning van bruto € 60.000,- Dit is een inkomen dat na belastingen, privé-verzekering (AOV) en mét pensioenopbouw voldoende is voor een gezond bedrijf.

Wat verdien je? Wat is je winst?

Onderstaande grafiek geeft de gemiddelde winst weer, zoals op de Klantendag via de interactieve enquête door de aanwezige hoveniers is opgegeven.

Wat verdien je?

​Uit de gegevens blijkt dat dit voor een groot deel van de ondernemers, bijna 30%, een aandachtspunt is. Wil jij voor jouw bedrijf ook kansen en mogelijkheden om verder te groeien? Neem dan contact op door een mail te sturen naar info@tuinkeur.nl of bel ons. Er is altijd ruimte om te groeien!

Meer Actueel

Zzp’er niet zonder risico

Zzp’er niet zonder risico

Naar aanleiding van de klantendag en diverse vragen over de aansprakelijkheid van schade door ingehuurde zzp’ers, hebben we in overleg met onze advocaat een overeenkomst opgesteld. Daarin zijn...

Lees meer
Impressie workshopavond TuinKeur 2022

Impressie workshopavond TuinKeur 2022

Het is inmiddels een bekend gegeven: TuinKeur gaat jaarlijks op reis door Nederland met workshops om de hoveniers in onze branche een spiegel voor te houden. Op dit moment zijn er 14 bijeenkomsten...

Lees meer
Terugblik Klantendag 2022

Terugblik Klantendag 2022

Voor leden van TuinKeur werd op vrijdag 23 september de jaarlijkse Klantendag gehouden. In het pittoreske Ruinen, woonplaats van Jelle Westra, kwamen ruim 100 bezoekers uit 80 bedrijven bijeen om...

Lees meer
Zeer voordelige software voor hoveniers!

Zeer voordelige software voor hoveniers!

Zeer voordelige software voor hoveniers!  Hoveniers zijn vooral druk met het aanleggen en onderhouden van tuinen. Daar zijn ze goed in en daar ligt hun passie. Het administratieve werk, daar kom je...

Lees meer

Lees ook…

actueel folder

VAKANTIE

actueel folder

Spam berichten

actueel folder

ZZP contracten

actueel folder

Pensioen

actueel folder

Werkkostenregeling

 

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur