Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 
TuinKeur logo

Advisering voor groene ondernemer

Romantisch tintje 

Een bedrijf beginnen is vaak een besluit met een romantisch tintje. Je bent jong en je wilt zelfstandig zijn, je eigen koers bepalen, iets opbouwen voor jezelf, iets waar je trots op kunt zijn. Met een klantenkring die jouw werk waardeert. Werk dat je graag doet. Je wilt de kwaliteit zelf bepalen. Je eigen agenda beheren. En als het even kan, een goed inkomen genereren. Een beloning die recht doet aan alle uren die je maakt en die jou de mogelijkheid geeft om, als ondernemer en hoveniersbedrijf, te groeien.  

 

Gaandeweg komt de realiteit 

Ik zei, een romantisch tintje… Immers gaandeweg kom je erachter dat het ondernemerschap veel vaardigheden eist. Jouw kennis en vakmanschap op hoveniersgebied blijken vaak niet voldoende voor zaken als administratie, boekhouden, verzekeringen, personeel, internet, social media, marketing, planning, communicatie met klanten etc. Niemand kan alles en niemand kan alles alleen! Daarom moet je als ondernemer op tijd stappen nemen. Wat je niet weet kun je vragen. Er zijn voldoende organisaties die je de juiste weg kunnen wijzen: advisering voor groene ondernemers!  

 

Gezond bedrijf vergt gezonde stappen

Het is vooral belangrijk een voldoende winstgevend bedrijf te realiseren. Om te zorgen dat je een gezond bedrijf krijgt en blijft houden, is het dus belangrijk op tijd de stap te zetten naar ondersteuning. Alvorens je een rendabel bedrijf tot stand brengt, moet je groeien als ondernemer. Een rendabel bedrijf heb je niet, dat krijg je. Door voortdurend aan te passen, bij te sturen te verbeteren.  

 

Ondernemer staat liever niet alleen

Veel ondernemers doen dit liever niet alleen maar samen met adviseurs. Zo’n adviseur is tevens sparringpartner, als hij uit jouw vakgebied komt. Iemand uit de branche is daarbij de meest voor de hand liggende keus, omdat hij/zij als geen ander de markt, de branche en de mogelijkheden kent waarin jij opereert.  

 

Ondernemer is kartrekker met helicopterview

Bij alle zelfstandige hoveniersbedrijven is er een steeds één wisselende factor van invloed en dat is degene die de leiding heeft. De kartrekker met de helicopterview. Heb je een persoonlijke adviseur, dan leert hij jou en je bedrijf goed kennen, en dat is van positief bijdragende invloed. Elke ondernemer is anders en bezit andere vaardigheden en behoeftes. De juiste adviseur weet wat de mogelijkheden zijn en hoe je groei en ontwikkeling binnen jouw bedrijf kunt bewerkstelligen. Advisering voor groene ondernemers is belangrijk! 

 

Geen contact met concurrentie maar met collega’s

De voornaamste reden voor ondernemers om een adviseur in de arm te nemen is het gevoel er niet alleen voor te staan. Hoveniers ervaren het ‘samenwerken’ als plezierig. Niet alleen door de ondersteuning van de adviseur, maar ook door het contact met collega’s in de branche via social media, whatappgroep of workshop in het land. Advisering voor groene ondernemers dient meerdere doelen.  

 

Teamscoaching is top

Mocht het binnen het hoveniersbedrijf gewenst zijn, afgezien van de persoonlijke advisering, ook een stukje teambegeleiding mee te nemen, dan behoort ook dat tot de mogelijkheden. Bewustwording bij medewerkers zal een positieve invloed hebben op urenverantwoording, serviceverantwoordelijkheid en betrokkenheid.  

Lees ook…

ondernemerschap folder

Prijsindexatie 2022

ondernemerschap folder

Eindejaarstips

ondernemerschap folder

Stress en Kwalitijd

ondernemerschap folder

Wat verdien je?

ondernemerschap folder

Ontwikkeling tarieven

ondernemerschap folder

Keuzestress

ondernemerschap folder

Welke opdrachten neem je aan?

ondernemerschap folder

Formulier functioneringsgesprek

ondernemerschap folder

Dagprijs hanteren als hovenier!

ondernemerschap folder

Contactformulier voorbeeld TuinKeur

ondernemerschap folder

Telefonisch bereikbaar

ondernemerschap folder

Verzekerd van inkomen

ondernemerschap folder

Stuur je cijfers voor feedback

ondernemerschap folder

Toolbox ‘Samen aan de slag’

ondernemerschap folder

De frustratie van een klacht. 

ondernemerschap folder

Verdien je wel genoeg?

ondernemerschap folder

Boekje van Jelle

ondernemerschap folder

Haal eruit wat erin zit

ondernemerschap folder

Hoe groei je als ondernemer?

 

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur