Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Profiteer van de gecombineerde MIA/VAMIL-regeling bij aanschaf van (lithiumhoudende) accu’s voor elektrisch gereedschap

Het einde van het jaar komt snel in zicht. Ondanks het feit dat iedereen razend  druk is, is het tegelijkertijd ook het moment om de balans op te maken. Hoe is het gegaan? Is er winst gemaakt? En is er een bestemming voor? Als ondernemer wil je een goede boterham voor je werknemers en jezelf, maar tegelijkertijd kijk je ook voortdurend naar mogelijkheden voor investeringen in je bedrijf. En bij voorkeur fiscaal vriendelijk!

Onderweg zien we dat de investeringsbereidheid groot is onder hoveniers. Het is druk, er wordt gemiddeld goed verdiend dus er mag ook wat uitgegeven worden. Wel eens gekeken naar de mogelijkheden van fiscaal voordelig investeren via Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)?

Voor bijvoorbeeld de aanschaf van lithiumhoudende accu’s voor bladblazers, heggenscharen, etc. is de regeling zelfs in combinatie te gebruiken wanneer minimaal € 2.500 wordt geïnvesteerd. Wat betekent dit?

 

MIA

De Milieu InvesteringsAftrek bedraagt 27%. Dit betekent dat je 27% van de investering (dus minimaal € 2.500) in mindering mag brengen op je winst/inkomstenbelasting.

 

VAMIL

Vamil staat voor Willekeurige afschrijving milieu-investeringen. Concreet betekent dit dat je zelf bepaalt wanneer je (in dit geval) de accu’s afschrijft. Je mag tot 75% willekeurig afschrijven (uitgezonderd evt. restwaarde), zelfs al in het jaar van aanschaf.

Een en ander betekent dus dat je niet fysiek een bedrag op je rekening gestort krijgt maar dat beide regelingen een fiscaal voordeel opleveren. Bij bovenstaande investering betekent dit dat de gehele investering in het aanschafjaar (dit jaar) kan worden afgeschreven. Moraal van het verhaal: je (over)winst efficiënt besteed!

Vragen over de regeling? Neem gerust contact op met ons kantoor.

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur