Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Spookfacturen gaan rond met met ups en downs. Opnieuw ontvangen veel mails van hoveniers met de vraag of dit allemaal wel klopt. Gelukkig zijn we steeds oplettender en trappen we er vaak niet meer in. Gezien de vele vragen toch even wat uitleg over dit onderwerp.

Is het een factuur?

Onderstaand een voorbeeld van de ‘factuur’ van NL Domein Host.

Voorbeeld spookfactuur NL Domeinhost

Voorbeeld spookfactuur NL Domeinhost

 

De suggestie wordt gewekt dat dit een factuur is. Het zou in dit geval gaan om de registratie van een domeinnaam ter waarde van 157,30. Er zijn verschillende ‘facturen’ met verschillende bedragen in omloop. Het is alleen GEEN factuur, maar een aanbieding. Dit valt te lezen in de kleine lettertjes. Onderstaand de tekst uit de ‘factuur’:

Gaarne willen wij u informeren dat u in de toekomst onze factuur uitsluitend digitaal gaat ontvangen. Zowel voor, als na uw betaling is het altijd nog mogelijk om binnen enkele dagen onder vermelding van uw betalingskenmerk/factuurnr uw bedrijfsgegevens te wijzigen. Dit kan door de gewijzigde bedrijfsgegevens per mail aan ons te verstrekken.Op grond van de aan ons op basis van het bovenstaande verleende opdracht, welke als factureringsgrondslag dient leveren wij u de navolgende dienst, het registreren van de .eu of .co domein extentie gekoppeld aan uw huidige .nl domeinnaam. Indien u akkoord bent met het bovenstaande is uw domeinregistratie geldig van de termijn zoals hierboven beschreven.Let op. Dit is een aanbieding en geen factuur,betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging . Mocht tijdige betaling uitblijven vervalt onze dienstverlening en verblijft de domeinextentie opkoopbaar voor derden.

Spookfacturen bericht 2015

Blijkbaar is het nog steeds een succesvolle manier van ‘werken’. Al eerdere berichtten wij jou over dit onderwerp, zie onderstaand bericht uit 2015. Inmiddels hebben zer wel de huisstijl aangepast.


13 februari 2015

Afgelopen donderdag en vrijdag stond de telefoon hier ‘roodgloeiend’ . Het lijkt wel of de hoveniersbranche is gebombardeerd met de spookfactuur van NL Domeinhost. Gelukkig informeerden veel van onze hoveniers eerst bij ons. Gelukkig waren zij oplettend en vroegen zich af of dit wel klopt.

Onderstaand een voorbeeld van deze factuur. Mogelijk zijn er meerdere versies in omloop.De volgende zin op de factuur geeft aan dat het een aanbieding betreft en geen echte factuur, zie:

Let op. Dit is een aanbieding en geen factuur,betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging .


Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp? Twijfel je of het wel of geen factuur is? Laat het me weten.

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur