TuinKeur. Het kwaliteitskeurmerk voor hoveniers.

TuinKeur.

Het kwaliteitskeurmerk voor hoveniers.

TuinKeur logo

Slim werken levert hoveniers geld op!

Omzet maken is voor de meeste bedrijven met het huidige werkaanbod geen kunst. Maar je moet de uren wel schrijven. En daarbij een verantwoorde prijs berekenen. Uit cijfers weten we dat dit lang niet altijd gebeurt. Waar dat wel gebeurt, vaak na coaching van hoveniers, valt meteen de stijging van het resultaat op. Er is meer focus gekomen op de urenberekening met als gevolg een positief resultaat voor de winst. Duidelijk wordt: slim werken levert hoveniers geld op!  

 

Niet eenvoudig

Eenvoudig is het niet, dat erkennen we. Bezig zijn met het verkopen van voldoende belastte uren betekent dat je het verhaal naar de klant goed op orde moet hebben. ‘Verkopen’ is jezelf en je kwaliteit onderstrepen. Daar moet je de tijd voor nemen. Zorgvuldigheid, service en professionaliteit onder de aandacht brengen kost tijd. Licht je offerte daarom mondeling toe. Want consumenten gaan graag voor betrouwbaarheid en kennis van zaken. Ook hier zal blijken, slim werken levert hoveniers geld op. Het loont. 

 

Ik ben hovenier! 

Automatisering hoort daar (helaas) bij. ‘Ik ben een hovenier, geen kantoorklerk!’ Ik hoor het je denken. Jij werkt liever met je handen. Toch weten de meeste groene ondernemers wel dat je niet meer buiten een goed automatiseringsprogramma kan. Alleen, de drempel is zo hoog om ermee te starten. Wat het vooral lastig maakt is dat niet iedereen gemakkelijk omgaat met computers en techniek.  Het kan een enorme berg zijn waar je tegenop ziet.  Bovendien, hoe kies je het juiste automatiseringspakket?  

 

Neem je team mee

Door ervaring in de branche, begrijpt  TuinKeur dit als geen ander. Daarom gaan wij voor de persoonlijke aanpak. Het voorwerk is al gedaan: er is software dat, heel specifiek, bij  hoveniersbedrijven als het jouwe past. Software die mee-ontwikkelt met de markt en meegroeit met bedrijven. Gaat de aanvangsperiode een lastige worden? Wij adviseren om je team mee te nemen in de implementatie van het programma. Wellicht is er zelfs een werknemer die je kan bijstaan in de techniek! Betrokkenheid wordt vaak gewaardeerd.  

 

Profijt van je nieuwe aanpak 

De beginfase is het moeilijkst, dat kunnen we niet ontkennen. Maar wij helpen je er doorheen. Wij ondersteunen je op maat, persoonlijk en daar waar jij wil. Bij jou of ons op kantoor, telefonisch of met behulp van een beeldverbinding. Zo vaak je wilt. Net zo lang tot je profijt trekt van de nieuw ingeslagen weg, met meer overzicht en meer inzicht, snellere afhandeling van zaken (ook op locatie) en meer samenhang in je administratie.  

 

Focus op gezond inkomen

Ook de komende jaren gaan we onverminderd door met de focus op een gezond inkomen. Door hoveniersbedrijven ondersteuning te bieden, door op diverse bijeenkomsten het belang van een gezonde rentabiliteit boven omzet te onderstrepen en door voortdurend vanuit TuinKeur aandacht te vragen voor bewust werken. Slim werken levert hoveniers geld op, dat is zeker. Wil jij weten wat we voor jou kunnen betekenen op dit gebied, aan de slag met ons automatiseringspakket of sparren over de jaarcijfers van het afgelopen jaar? 

Ja, ik ben TuinKeur-lid en wil sparren over mijn jaarcijfers. 

Ik wil graag informatie over een lidmaatschap van TuinKeur.

Ik wil graag meer informatie over het automatiseringsprogramma van TuinKeur.

https://floranaturatwente.nl/thumb_02_60_60thumb_02_60_60 Patrick Roelink

Hoveniersbedrijf Flora Natura Twente

Alhoewel ik nog maar een deel van de mogelijkheden benut bespaar ik nu al veel tijd. Veel dubbel werk en rompslomp rondom het werk heb ik beter in beeld

4_5_stars

thumb_02_60_60thumb_02_60_60https://www.de-groene-vingers.nl/ Hans Willem Brussee

De Groene Vingers Arnhem

Automatisering binnen ons bedrijf was lange tijd geen aandachtspunt. Maar coaching en groei bracht nieuwe inzichten en verbeterpunten.  

En ik kan je eerlijk zeggen: het valt niet altijd mee! We zijn immers niet grootgebracht met de PC en automatisering. Daarom is het fijn dat we met TuinKeur Pro een programma hebben dat wordt ondersteund door TuinKeur.  

Zij kennen de branche en kennen ons en ons bedrijf. Cursus en ondersteuning op afroep en op maat, daar komen we verder mee.

4_5_stars

Heeft u vragen over dit artikel?

Jelle Westra
Bedrijfsadviseur

Ik kan je helpen bij al je vragen. Neem via onderstaande knop contact met mij op en ik zal je z.s.m. te woord staan.

Meer over Ondernemen

Workshop – Onze winst is onze toekomst

Workshop – Onze winst is onze toekomst

Als ondernemer in de hoveniersbranche voelt het soms alsof je in een achtbaan zit!Stijgende kosten, een tekort aan personeel én de gedachte dat de consument afhaakt.Wat is feit, wat is fictie? In het nieuwe boek ‘Onze winst is onze toekomst’ geeft Jelle Westra zijn...

Hovenierscoaching, zin of onzin?

Hovenierscoaching, zin of onzin?

Manco’s. Bekend is dat TuinKeur aan hovenierscoaching doet. Jelle Westra, bedrijfsadviseur bij TuinKeur, vertelt. ‘Ondernemer-zijn vraagt bepaalde vaardigheden die niet iedereen goed beheerst. Dat is logisch want op school leer je basisvaardigheden....

Terugblik regiobijeenkomsten

Terugblik regiobijeenkomsten

TuinKeur hield de afgelopen tijd regiobijeenkomsten met leden. In kleine groepjes, met andere hoveniers, de bedrijfsresultaten van het afgelopen jaar bespreken is een hele stap. Je stelt jezelf en je bedrijf kwetsbaar op. Na het analyseren van de digitale cijfers...

Regiobijeenkomsten 2023

Regiobijeenkomsten 2023

We gaan weer regiobijeenkomsten houden! Wat voor invloed heb jij als ondernemer op bedrijfsresultaten? In kleine kring van TuinKeur leden spreken we over onze cijfers. Uitgangspunt van deelname aan deze bijeenkomst is dat iedere deelnemer zijn cijfers (2021 of 2022...

Prijsindexatie 2023

Prijsindexatie 2023

Prijsindexatie 2023 hoveniersbedrijven.   TuinKeur adviseert hoveniersbedrijven een indexatie van +9,8% door te voeren. Al enige jaren voorziet TuinKeur zijn leden van een advies dat overigens ook door derden in de branche wordt gebruikt. Het doel is om te bevorderen...