Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Eind februari maakte Google het officieel bekend. Mobielvriendelijkheid wordt meegenomen in de beoordeling van websites. Dit komt tot uiting als iemand een zoekopdracht op een mobiel apparaat doet. Het gevolg is dat wanneer uw webpagina niet goed wordt weergegeven op een mobiel, deze minder (of helemaal niet) vertoond gaat worden in de mobiele zoekresultaten. Deze wijziging wordt op 21 april van kracht.

Geen mobiele site: actie noodzakelijk!

Waarom deze actie van Google?

Er is een trend gaande waarbij steeds meer mensen via mobiele apparaten van het internet gebruik maken. Deze trend geldt ook voor zoekverkeer via Google. De verwachting is dat de mobiele zoekopdrachten de zoekopdrachten op een gewone PC (desktop) dit jaar overstijgen.

Google kiest er duidelijk voor om zijn gebruiker van dienst te zijn met mobiel vriendelijke zoekresultaten voor een optimale beleving. Wat de gevolgen zijn voor de nieuwe ranking is nog gissen, maar Google zelf spreekt over een significant verschil.

Wat is een mobiel vriendelijke site?

Een mobiel vriendelijke site past zijn vormgeving aan op het gebruik van het apparaat. Dat wil zeggen dat wanneer er met een mobiel apparaat de website wordt bezocht, deze op een andere manier getoond wordt. Hierdoor is de informatie altijd goed leesbaar. Vaak worden blokken inhoud in plaats van naast elkaar, onder elkaar getoond.

Testen of uw website al mobiel vriendelijk is? Google heeft een mobiele test voor u gemaakt!

Mobiel heeft cruciale rol bij de consument

Mobiel internet heeft een cruciale rol ingenomen in het consumenten gedrag. Dit is niemand ontgaan. De mobiel is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Wat de consument  zoal doet via zijn mobiel is af te leiden uit onderstaande afbeelding. (Bron: Google Consumer barometer)

Het is van belang dat u als ondernemer inspeelt op deze ontwikkeling. Naast een betere ranking voor uw eigen website is het natuurlijk van belang voor de beleving van de bezoeker van uw website om met de ontwikkelingen mee te groeien. Zijn al uw gegevens goed te benaderen? Kunnen de bezoekers eenvoudig contact opnemen? Zijn alle teksten goed leesbaar?

TuinKeur-hoveniers

Voor de TuinKeur-hoveniers waarvan wij de website in onderhoud hebben is inmiddels een inventarisatie gedaan. Hebben wij uw site niet in beheer, maar wilt u wel een mobiele site? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken: 0528 – 331678

Theo Clevering
Online Marketing specialist in de groene sector

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur