Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Hoveniers, doping en stand-up comedy.

Er zijn weer 250 (vooral jonge) hoveniers die hun doping weer gehad hebben. Afgelopen vrijdag in Apeldoorn heeft Tuinkeur zijn derde GardenExperience georganiseerd en de zaal werd geïnformeerd en vermaakt. Met als uitsmijter Johan Derksen, die het voetbal-kantinegevoel van flauwe grappen, roddel en sterke verhalen prima wist neer te zetten.

Tussen alle flauwe grappen van Derksen door kan je wel bedenken waar de winst in zit:  op tijd doping gebruiken.

Gebruik maken van dit soort congressen is een soort doping. Je gaat er beter van spelen en de winst komt binnen bereik. Grote voordeel van dit soort doping: je hoeft niet – net als Johan – op latere leeftijd bij elke griepje te denken dat je nu dan toch die fatale hartaanval krijgt.

De formule van de dag was hetzelfde als de voorgaande jaren. Diverse sprekers, verschillende workshops, en veel tijd om tussendoor te netwerken. Iedereen kon praten en informatie krijgen over onderwerpen die voor hem of haar het belangrijkste ontwikkelpunt zijn. Internet gebruik, offertes maken, fotografie en communiceren in diverse facetten.

De sterkste workshop was van Jan van Setten.

Hopelijk blijven zijn opmerkingen nog lang nazingen in de hoofden van de aanwezige ondernemers. Briljant hoe een stevige enthousiaste man een zaal vol nuchtere hoveniers meekrijgt in zijn verhaal over goede communicatie. Stiekem legt hij uit waar het over gaat in communicatie: het gaat fout als het over ego gaat en met liefde komt alles goed. Grappen maken werkt ook prima, maar als je té grappig bent kan je ook klanten kwijt raken. Dus zorg dat je er genoeg van hebt…….

Dit jaar hadden ze een spel, Hoveniers-idee 2014. Beste manier van communiceren met je klanten.  Het onderdeel viel voor mij een beetje weg tussen al het andere. Maar een wedstrijdje is altijd wel leuk.

Daarom daag ik Jelle uit om er volgend jaar iets groters van te maken. Om de handschoen van Johan Derksen op te pakken. Bestaat er zoiets als hoveniershumor?

Volgend jaar graag stand-up comedy, zodat we de grappigste hovenier van Nederland kunnen zien.

Connie_Ettema13x18-150x150

Connie Ettema

Ettema Tuininrichtingen

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur