Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Misleiding uitzendbureaus

Onze helpdesk werd dit jaar al enige keren benaderd met de vraag: ‘Welke spelregels hanteert de uitzendbranche eigenlijk?’

Via uitzendbureaus worden regelmatig kandidaten aangeboden. Hiervoor zenden ze dan gerichte mails aan hoveniers met teksten zoals: ‘We hebben een kandidaat beschikbaar in uw regio’. De CV van de kandidaat zit dan vaak als bijlage bijgesloten. Hierbij bieden ze geregeld de mogelijkheid om de kandidaat gratis en onverplicht een dag te laten proefdraaien zodat je kennis kan maken met de persoon in kwestie.
Dit klinkt niet slecht, maar wat blijkt? Mocht zo’n contact vervolgd worden met een (tijdelijk) dienstverband.. dan komen de kosten pas ter sprake.

  • Er worden hoge uurvergoedingen gevraagd die niet in verhouding staan tot ervaring en leeftijd.
  • Een hovenier die geen uitzendkracht wil, maar de persoon in kwestie zelf in loondienst wil, krijgt een factuur met een hoge bemiddelingsvergoeding gepresenteerd.
  • Je bent verplicht eerst minimaal 1500 uur (of meer) akkoord te gaan met uitzenden alvorens eigen dienstverband kan.

Vooraf is vaak geen inzicht in voorwaarden, condities en de algemene voorwaarden. Een werkwijze die op zijn zachts gezegd “niet netjes” is. Gelukkig zijn er ook ruim voldoende betrouwbare uitzendorganisaties. Vraag altijd vooraf naar de condities en voorwaarden. Twijfel je? Overleg vooraf even met ons. Scheelt weer een hoofdpijn dossier.​

Logo als vlagschip

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur