Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Foto: voorbeeld van een goede foto.
Bron foto: Tim Kok Hoveniersbedrijf

Kunnen jullie wat sturen?

Als hovenier is er geen betere manier om je werk te presenteren dan met goede tuinfoto’s. Het venijn zit hem hierbij in het woordje ‘goede’. Wat is nou een goede foto? Hoe kom je daaraan? 

Vooropgesteld ik ben zelf geen fotograaf. Maar met mijn werk heb ik dagelijks te maken met de verwerking van tuinfoto’s. Vanuit het marketing perspectief ben ik goede foto’s nodig om een bedrijf te kunnen positioneren. Den hierbij aan presentaties op:

  • Website
  • Folders en flyers
  • Advertenties
  • Sociale media (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest etc.)
  • Google Mijn Bedrijf
  • E-mail marketing
  • etc.

Een goede foto maakt deze producten af. Zouden deze producten beoordeeld moeten worden dan denk ik dat de kwaliteit met 2 punten (op een schaal van 10) omhoog gaat.

Ik heb geen goede foto’s

Meestal in deze tijd van het jaar (november) komt de hovenier weer wat tot rust. Althans er komt wat meer tijd voor de marketing invulling. Bij mij komt dan vaak de vraag binnen: “Theo heb je nog een paar goede foto’s voor mij?”. Het antwoord hierop is: “nee!” Waarom niet? Heel simpel: er wordt gezocht naar specifieke foto’s die een presentatie geven van het eigen werk. Met eigen sfeer en gevoel. Oftewel: heel persoonlijk. Een algemene foto geeft geen juist beeld van hetgeen je wilt presenteren en uit wilt stralen.

Hoe kom ik aan goede foto’s

De beste manier om aan goede foto’s te komen is het inschakelen van een (tuin) fotograaf. Nu is het juiste moment om dit allemaal te regelen. Bel je klanten op waar je wilt fotograferen. Maak de afspraak dat de fotograaf volgend jaar juni/juli langs komt. Zelf hoef je dan verder niks meer te doen en de foto’s komen wel binnen. Laat bijvoorbeeld ca. 5 tot 10 tuinen fotograferen. Vraag ook om enkele detail foto’s. Dan heb je zelf een databank aan foto’s waar je enkele jaren mee toe kunt. Laat vervolgens elk jaar enkele tuinen fotograferen, zodat de progressie in je werk wordt vastgelegd. Dit kan je prima communcieren via verschillende marketing kanalen.

Het maken van tuinfoto’s is ook een leuk contactmoment met je klant!

Mocht je per direct foto’s nodig zijn? Kies dan voor algemene foto’s via: Shutterstock, Visionpictures, Dreamstime etc.

Persoonlijke foto’s

Naast tuinfoto’s maken persoonlijke foto’s het plaatje compleet. Het is daarom ook leuk om eens te kiezen voor studiofotografie. Hieronder enkele afbeeldingen die goed te gebruiken zijn om he marketing uitingen persoonlijk te maken.

Meer weten over fotogebruik? Of hoe een en ander aan te pakken? Ik hoor het graag.

theo

Theo Clevering
Marketing specialist
theo@tuinkeur.nl

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur