Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Moet u zich als hovenier onderscheiden door prijs? TuinKeur vindt van niet! Door onderscheid in prijs worden eigen ruiten ingegooid, aldus Jelle Westra, directeur Stichting TuinKeur. Hovenier zijn is een ambacht, een specialistisch beroep die het onderhouden en maken van tuinen tot een ware kunst heeft verheven. Waarom durft de hovenier dan geen eerlijke prijs te vragen voor de bewezen diensten en gaat de hovenier structureel voor een te laag tarief aan het werk? “Bij ons in de regio prijs jij je uit de markt wanneer hoge prijzen worden gevraagd”, een veelgehoorde smoes!

De consument beslist niet op prijs, maar op gevoel! De consument wil serieus genomen worden en het gevoel hebben dat er aandacht aan hun wordt besteed. Een duidelijk en helder advies van een specialist die inspeelt op de wensen van de klant.

TuinKeur vindt daarom dat geen tuin aangelegd kan/mag worden voordat de bodem is onderzocht. De bodem is het fundament van elke tuin en daardoor heeft het een grote invloed op de kwaliteit van de geleverde tuin. Daarnaast laat de hovenier zien hoe betrokken deze is met het resultaat, dat is onderscheid met de hoofdletter O!

Daarom heeft TuinKeur in samenwerking met BLGG voor haar leden een bodemrapport ontworpen die voor de consument begrijpbaar is. Elk aangesloten bedrijf kan voor € 95,89 excl btw een bodemonderzoek laten uitvoeren, hiervoor krijgt het bedrijf een uitgebreide rapportage in tweevoud terug. Hierin vindt zowel de hovenier als de consument een duidelijk bemestingsadvies, nogmaals onderscheid met de hoofdletter O!

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur