Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Het valt me op dat veel hoveniers online goed gevonden willen worden. Dit lijkt me volstrekt logisch. Het verbaast me dat diezelfde hoveniers niet altijd kiezen voor een SSL-certificaat.  

Het is al sinds 1 januari jl. zo dat Google eisen stelt omtrent de veiligheid van je website via een SSL certificaat. Gaandeweg het jaar zien we steeds meer ontwikkelingen op dit gebied. Een ontwikkeling die hierop aansluit is dat de nieuwste Chrome browser van Google je website als onveilig markeert wanneer je een formulier hebt binnen je website.  

Geen certificaat, maar wel een formulier? Dan is je site onveilig volgens de nieuwste versie van Chrome.

Volgende maand wordt de nieuwste versie van Chrome uitgerold (versie 62). Alle websites zonder SSL met een formulier ondervinden hiervan de consequentie.

Niet veilig, geen werk

Wat is nu het belang van een dergelijk certificaat voor jou als hovenier. Ik leg dit vaak als volgt uit:

Mijn moeder heeft niet zo veel met internet. Laat ik het zo zeggen, ze vertrouwt het niet helemaal. Al die grote magnaten (Google, Facebook etc.) die alles van je weten. Grote hacks waardoor je computer niet bereikbaar is of zelfs de hele bedrijven plat liggen. Ransomware, virussen, noem het maar op. Natuurlijk gebruikt ze internet. Dat doet ze met mijn advies: “ma klik gewoon ALLES weg dat je niet vertrouwt en dan ga je gewoon opnieuw zoeken”.

Waarom heb jij een website? Meestal om in contact te komen met (potentiële) klanten. Mijn moeder is een potentiële klant, maar zij zal je website direct weg klikken als zij de melding krijgt: ‘NIET VEILIG’!

Onderneem actie

Heb je dus nog geen SSL-certificaat? Wacht dan niet langer en schaf direct een SSL-certificaat aan. Een certificaat kost enkele tientjes en het inbouwen en activeren kost een beetje tijd (afhankelijk van het type website). Vragen hierover? Bel me.

Theo Clevering
Marketing specialist
theo@tuinkeur.nl

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur