Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

In de afgelopen weken praatten wij je bij over de AVG (lees hier alle artikelen). Graag laten we je in dit artikel weten wat TuinKeur voor jou kan betekenen.

1. Privacyverklaring

We hebben een basis privacyverklaring opgesteld. Deze is vrij te gebruiken voor alle TuinKeur-hoveniers. De verklaring is vanuit het perspectief van de hovenier opgesteld. Dit betekent dat de verklaring in de basis goed zal aansluiten op jouw bedrijf. Wanneer gebruik wordt gemaakt van deze verklaring dan wordt geadviseerd om kritisch na te gaan of deze moet worden afgestemd op specifieke werkzaamheden/diensten die je uitvoert.

Naast de basisverklaring kunnen we een verklaring voor je maken die op jouw naam staat en waarbij we kritisch kijken naar jouw specifieke bedrijfssituatie.

2. Pakket website

Voor je website is het van belang dat deze veilig is en dat je bezoeker hier op een eenvoudige manier de juiste informatie kan vinden. Afhankelijk of we je website in beheer hebben kunnen we het volgende voor je regelen:

  • SSL-certificaat + implementatie hiervan.
  • Juiste registratie/ tenaamstelling van uw domeinnamen/ hosting.
  • Beveiliging van je domeinnaam middels DNS-Sec.
  • Implementatie en presentatie van je privacyverklaring op je website.
  • Juiste verwijzing bij contactformulieren naar je privacyverklaring.

3. Verwerkersovereenkomst

Ten aanzien van deze overeenkomst hebben we tevens een basis opgesteld. Deze overeenkomst is te gebruiken voor bijvoorbeeld de stenenleverancier (die rechtstreeks aflevert bij jouw klant). De verwerkersovereenkomst wordt gratis verstrekt. Een verwerkersovereenkomst tussen jouw bedrijf en TuinKeur is nodig wanneer wij bijvoorbeeld voor jouw bedrijf een nieuwsbrief versturen (via bijvoorbeeld Mailchimp).

4. Register van verwerkingsactiviteiten

Er is op dit moment (juni 2018) nog geen duidelijk standpunt ingenomen door de handhaver van de AVG als het gaat om het verplicht bijhouden van een dergelijk register voor kleine/middelgrote ondernemingen. Een register geeft daarentegen wel duidelijk inzicht in hoe je als organisatie persoonsgegevens verwerkt én beschermt. Een model van een dergelijk register wordt gratis beschikbaar gesteld aan de TuinKeur-hoveniers.

Naast bovenstaande modellen/producten zou je ook kritisch moeten kijken hoe je in de praktijk persoonsgegevens verzamelt. Denk hierbij aan het inventarisatieformulier, het meer- of minderwerkformulier en het opleveringsformulier. Met kleine aanpassingen hierop, en de toestemmingverlening, werk je eveneens in lijn met de AVG.

Voorbeeld documenten aanvragen?

Wil jij de voorbeelddocumenten ontvangen? Stuur dan een mail naar: info@tuinkeur.nl.

Met deze documenten/modellen helpen we je op gang om jouw bedrijf ‘AVG-proof’ te maken. Maar… Zoals eerder aangegeven blijft het zaak om ook zelf op de hoogte te zijn van hoe het is gesteld met de privacy van jouw (potentiële) klanten. De regelhulp van de Autoriteit Persoonsgegevens geeft inzicht welke actie er (eventueel) extra is benodigd naast bovenstaande. De regelhulp is te bereiken via https://rvo.regelhulpenvoorbedrijven.nl/avg/#/welkom.

Vragen? We helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op!

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur