Martien van Dam tuinaanleg en -onderhoud

Specialist in beplantingen en gazons! Vakmensen met een passie voor planten. Dat is de beste omschrijving voor Hoveniersbedrijf Martien van Dam. Bij Martien van Dam vindt u een unieke samenwerking tussen een ervaren tuinontwerpster en een hovenier met ingenieurstitel. Beiden beschikken over een zeer grote plantenkennis en delen die kennis graag met u.

Over Martien van Dam, tuinaanleg en -onderhoud

Bij Martien van Dam staan uw wensen voorop en is het doel om deze wensen tot realiteit te vormen en te onderhouden. Binnen een jaar komen de werknemers van Martien van Dam terug bij uw tuin om vrijblijvend tips te geven, waar nodig planten te vervangen en te kijken hoe uw tuin er een jaar na aanleg bijligt. Door deze methode kunt u ervan uit gaan dat u te maken heeft met een vakbekwaam hoveniersbedrijf. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en vraag naar de mogelijkheden voor uw tuin!

Tuinontwerp

Bij het ontwerpen van uw tuin gaat Martien van Dam uit van uw wensen, de mogelijkheden, de situatie en de omgeving. Dit zijn belangrijke factoren die meespelen bij het creëren van uw tuin. Het kan natuurlijk ook zijn dat u zelf al een ontwerp heeft, waar de hoveniers kunnen doen ze dan hun eigen inbreng om te zorgen dat alles vlekkeloos zal verlopen. Natuurlijk behoort bij een tuinontwerp ook een beplantingsplan. Hierbij wordt rekening gehouden met de ligging van de zon, grondsoort, bloeiperiodes etc.

Tuinaanleg

Het aanleggen van een tuin gebeurd in 3 stappen. Stap 1 houdt in dat de grond bewerkt gaat worden, hieronder verstaan we drainage en bemesting. Het is de basis voor elke tuin en zeer belangrijk. Het aanbrengen van de grote lijnen gebeurt in stap 2, hierbij kunt u denken aan bestrating, schuurtjes, verlichting en vijvers. In de laatste stap gaan we het beplantingsplan uitvoeren en is uw tuin klaar!

Tuinonderhoud

Hoveniers werken met levende materialen wat goed onderhouden dient te worden, hierbij denkt Martien van Dam aan de duurzaamheid zodat uw planten ten alle tijden blijven bloeien en groeien. Over de frequentie van het tuinonderhoud kunnen verschillende afspraken gemaakt worden. Dit kan varieren tussen de één of meerdere onderhoudsbeurten per jaar. Voor meer informatie neemt u contact op met Martien van Dam.Wat klanten over Martien van Dam tuinaanleg en -onderhoud zeggen