06 - 44456881
info@sdjhovenier.nl
www.sdjhovenier.nl

Bezoekadres
Hof van Oranje 4
7064 GD Silvolde

 

Sjoerd de Jong Hovenier

 

Even voorstellen Sjoerd de Jong Hovenier

Biografie


Naam:
Sjoerd de Jong
Geboren: 23-11-1991


Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de natuur, het wildleven en de verandering van de seizoenen. Daarom heb ik besloten om er mijn beroep van te maken. Het hoveniersvak is net zo divers en afwisselend als de natuur.

Vanaf mijn middelbare school ben ik al bezig met een opleiding in ‘het groen’. Ik ben begonnen bij het VMBO (AOC-Oost in Doetinchem).  en daarna heb ik mijn opleiding MBO-4 gedaan. Tijdens mijn opleidngen heb ik verschillende certificaten behaald; motorkettingzaag, motorheggenschaar en bosmaaier. Daarnaast bezit ik een spuit-licentie A én B (voor het gebruik van bestrijdingsmiddelen) en mijn diploma voor VCA Vol (veilig werken). In april 2013 ben ik afgestudeerd en begonnen als zelfstandig hovenier.


 

Mijn visie

Vier seizoenen
Als creatieve hovenier vind ik het erg belangrijk om in contact en overleg met u een evenwichtige tuin te ontwerpen. Voor mij is een tuin geslaagd als u keer op keer  weer verrast wordt door uw eigen tuin.
De natuur speelt altijd een grote rol in de tuinen die ik aanleg. Ik let dan op het groen, de bloemen, de verschillende geuren, het wildleven, het geluid en de verhouding met water. Al deze factoren moeten goed op elkaar afgestemd zijn. Zo creëer je een evenwichtige en natuurlijke tuin. In mijn ogen is uw tuin altijd úw eigen stukje natuur.

Ik haal altijd veel passie uit het zien van de veranderingen van een tuin gedurende de verschillende seizoenen. In het voorjaar zie je vogels die aan het nestelen zijn, ruik je de geur van vers gemaaid gras, en hoor je bijen zoemen. In diezelfde tuin zie je in het najaar de bomen verkleuren, het blad vallen, planten en bloemen prachtige zaaddozen vormen en het egeltje begint ondertussen onder het blad aan zijn winterslaap. Dit wil ik ook overbrengen in uw tuin, zodat u het hele jaar kunt genieten van uw eigen tuin.

Ik probeer altijd een groene tuin te maken die weinig onderhoud vraagt. Ik zorg dat uw tuin goed bij uw omgeving, huis en uw wensen past. Hierdoor wil ik mij onderscheiden.Wat klanten over Sjoerd de Jong Hovenier zeggen