Hoveniersbedrijf van Ham

Even voorstellen Hoveniersbedrijf van Ham

Omdat de tuin een belangrijk onderdeel van uw leefomgeving is, vinden wij het belangrijk dat deze voldoet aan al uw wensen,  maar niet iedereen heeft groene vingers of heeft tuinieren als hobby. Laat u liever de tuin ontwerpen, onderhouden, aanleggen of renoveren door een specialist, dan biedt deze website u alle informatie.

Ontwerp

De eerste stap op weg naar een nieuwe, of vernieuwde tuin is het ontwerp. Het maken van een tuin ontwerp is een samenspel tussen ontwerper en klant. Wij hechten er veel belang aan om uw wensen en ideeën om te zetten in een goed ontwerp. Daarbij zullen wij u adviseren en begeleiden zodat u vele jaren van uw tuin kunt genieten.

De voorkeur van Hoveniersbedrijf van Ham gaat uit naar handmatig tekenen van de ontwerpen. Om een meer gedetailleerd beeld te geven maar zeker ook om een uniek en onderscheidend tuinontwerp tot stand te laten komen. Verder kan er gebruik worden gemaakt van een materiaallijst en beplantingsplan. Vooraf zal een duidelijke offerte inzicht geven in de werkzaamheden en daarbij behorende kosten.

Aanleg

Na het ontwerp van de tuin volgt de aanleg en dat is minstens zo belangrijk. Nu wordt eigenlijk het fundament voor de tuin gelegd en worden de eerste contouren van de tuin al zichtbaar. Nadat het grondwerk gedaan is wordt gestart met het bestraten van terrassen, paden of oprit. Als deze elementen eenmaal hun plek hebben gekregen, wordt met het ´groene geraamte´ van de tuin gestart.

Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de bestrating, de beplanting en afscheidingen. Kortom: kwaliteit is en blijft het uitgangspunt, zodat u járen van uw tuin kunt blijven genieten.

Natúúrlijk kan het voorkomen, dat tijdens de aanleg van uw tuin nieuwe wensen of andere ideeën opkomen. Uiteraard is er dan altijd de mogelijkheid om te overleggen hoe de tuin – naar uw of ons idee – nóg beter kan worden verfraaid. Het ontwerp is weliswaar een goed uitgangspunt, maar de werkelijke situatie is nu eenmaal wat telt. Vaak komen ontwerp en resultaat nauw overeen, maar soms kunnen we met elkaar een nóg mooiere tuin opleveren.

Onderhoud

Om de tuin mooi en optimaal te houden zal er regelmatig onderhoud nodig zijn. Het normale tuinonderhoud als onkruid vrij houden, gazon maaien, uitgebloeide bloemen verwijderen etc. is goed zelf te doen. Daarnaast is het aan te bevelen om in het voorjaar en najaar het groot onderhoud als snoeiwerkzaamheden, bemesten, uitdunnen, kortom de voorjaars- en najaarsbeurt uit te besteden aan een vakman. Heeft u helemaal geen “groene vingers” en geniet u liever van de tuin, dan er zelf actief in bezig te zijn, dan kunt u natuurlijk al het tuinwerk overlaten aan de hovenier. Het hele jaar uw tuin op en top. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.Wat klanten over Hoveniersbedrijf van Ham zeggen