Hoveniersbedrijf Verboom

Duurzaamheid

 

Hoveniersbedrijf Verboom staat voor milieuvriendelijk en duurzaamheid. Wij proberen uitsluitend met duurzame materialen te werken en streven naar duurzame oplossingen. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van LED tuinverlichting dat onze voorkeur heeft.

Dit geldt eveneens voor het gebruik van duurzame materialen zoals hardhout met het FSC-keurmerk en gerecyclede materialen. Afval wordt altijd gescheiden afgevoerd, zodat tuinafval tot compost kan worden verwerkt. Een voorbeeld van een duurzame oplossing is om het water voor de beregeningsinstallatie te betrekken uit de sloot.

 

Leerbedrijf

 

Hofleverancier Verboom is een erkend Aequor leerbedrijf en mag als zodanig optreden in het kader van beroepspraktijkvorming voor een mbo-kwalificatie vastgesteld door de minister van Economische Zaken, dan wel voor een vmbo-examenprogramma Landbouw.

Dit betekent dat we stagiaires mogen begeleiden en hen de fijne kneepjes mogen bijbrengen van het hoveniersvak. We hechten er grote waarde aan dat jongeren praktijkervaring kunnen opdoen in alle facetten van het vak en hebben al verschillende stagiaires begeleid.

 

Personeel

 

Als gediplomeerd hovenier startte Gerard Verboom in het jaar 2000 met zijn bedrijf vanuit zijn woonplaats Lisserbroek. Het team van Verboom telt inmiddels drie medewerkers, waaronder een 2 gediplomeerde hoveniers en een leerling.

“Bij grote klussen werken we samen met vaste relaties. Immers, Hoveniersbedrijf Verboom staat voor het leveren van de beste kwaliteit. Dit gaat samen met een goed en eerlijk advies en een duurzame, maar betaalbare uitvoering van de werkzaamheden.”

 

Regio

 

Het vertrouwen in Hoveniersbedrijf Verboom is groot en het werkgebied strekt zich uit tot ver in de regio, waaronder de Haarlemmermeer en Duin- en Bollenstreek.

Hoveniersbedrijf Verboom staat voor het leveren van de beste kwaliteit. Dit gaat samen met een goed en eerlijk advies en een duurzame, maar betaalbare uitvoering van de werkzaamheden.

 

Historie

 

Hoveniersbedrijf Verboom is ontstaan uit een passie voor tuinen. De oprichter van het bedrijf, Gerard Verboom, groeide op in de prachtige natuurrijke omgeving van de Veluwe. “Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in planten en bloemen. Dit heeft mij geïnspireerd in de jaren negentig de opleiding voor zelfstandig hovenier te volgen. Met het diploma op zak kon ik bij een hoveniersbedrijf aan de slag. De grote diversiteit van de werkzaamheden hebben mij de nodige kennis en ervaring van het hoveniers vak bezorgd.”

Echter, in de wintermaanden had dit hoveniersbedrijf geen werk. Omdat Gerard Verboom er de persoon niet naar is om thuis af te wachten ging hij in de winterperiodes bij een tulpenkweker in Zwaanshoek aan de slag. Een goede combinatie tot hij zo’n drie jaar later een nieuwe uitdaging vond bij tuincentrum Groenrijk in Nieuw Vennep. “Daar legde ik mij toe op de in- en verkoop van planten. Alleen bleef het daar niet bij, want klanten vroegen vaak of ik na werktijd de planten voor hen in de tuin wilden zetten.

Geleidelijk nam de vraag toe voor onderhoud en tuinaanleg. Het is eigenlijk deze uit de hand gelopen hobby die mij ertoe heeft aangezet in het jaar 2000 een eigen hoveniersbedrijf te starten. De band met is Groenrijk gebleven en tot op heden mogen we het tot een van onze hoofdleveranciers rekenen van tuinmaterialen, accessoires, planten en bloemen.”

Het vertrouwen in Hoveniersbedrijf Verboom is groot wat erin heeft geresulteerd dat ons werkgebied zich regio breed heeft uitgebreid. Overeenkomstig is het team meegegroeid en zijn we thans met drie medewerkers, waaronder een gediplomeerd hovenier en een leerling. Bij grote klussen werken we graag samen met onze vaste relaties. Immers, Hoveniersbedrijf Verboom staat voor het leveren van de beste kwaliteit, service en dienstverlening.”Wat klanten over Hoveniersbedrijf Verboom zeggen