071-4014870
06-54680222
info@jjmessemaker.nl
www.jjmessemaker.nl

Bezoekadres
Roysloot 12i
2231 NZ Rijnsburg

 

J.J. Messemaker Hoveniers

Tuinontwerp

Wij bieden de mogelijkheid om uw nieuwe tuin in 2d of 3d te ontwerpen door onze ervaren tuinontwerper Jan Messemaker. Wij houden van een persoonlijke aanpak om uw nieuwe tuin te ontwerpen. Door ervaring vanuit de praktijk kunnen wij een gedegen en onderbouwd advies geven wat aansluit bij uw wensen. Nadat het tuinontwerp klaar is kunnen wij u verder helpen met de tuinaanleg.

Tuinaanleg

Of het nu gaat om het plaatsen van een schutting of pergola, het aanleggen van een vijver of terrassen, het planten van (grote) bomen en hagen, u bent hiervoor bij ons aan het juiste adres.
De basis van een mooie tuin, naast een ontwerp, is ook het grondwerk.
Hiervoor onderzoeken wij de bodemstructuur en de waterhuishouding. Daarom trekken wij voor de aanleg een grondmonster. Aan de hand van de analyse van het grondmonster wordt er bemest en grondverbetering toegepast.

Verhardingen

Bij de invulling van uw tuin beginnen we met de verhardingen. De sfeer die de verharding uitstraalt, is naast de beplanting, bepalend voor uw tuin. Half verhardingen als grind en split, zorgen voor een informele sfeer. Tegels en klinkers zorgen voor een formele sfeer. Verhardingen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Wij hebben ons gespecialiseerd in oude gebakken klinkers, Belgisch hardsteen , natuursteen en graniet. Dit geeft uw tuin een exclusieve uitstraling.

Bouwkundige werken

Door onze ruime ervaring en creativiteit zijn we in staat om alle mogelijke constructies te plaatsen. Een greep uit de mogelijkheden: gemetselde muren en trappen, pergola’s en carports, beschoeiingen en vlonders van zowel hout als houtcomposiet. Houtcomposiet zoals Fiberon blijft stroef en splintert niet. Met name bamboe is in opkomst. Bamboe is milieubewust materiaal en wordt FHC-gecertificeerd gekweekt.

Beregening

Als u na de aanleg niet wil slepen met slangen en sproeiers, is het aanlegen van een sproeiinstallatie een must. De systemen die wij aanleggen, kunnen op de waterleiding worden aangesloten en worden eenvoudig bediend door middel van een beregeningscomputer.
Als u veel water gebruikt is het beter om een boring te slaan, u bespaart hiermee op de kosten van het watergebruik. We werken met professionele producten van Hunter en Toro.

Ook in een bestaande tuin is het mogelijk om een sproeiinstallatie aan te leggen, neemt u gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Beplanting

De beleving van uw tuin wordt in grote mate bepaalt door de beplanting. Wij hebben veel ervaring opgedaan in het leveren en planten van grote maten. Dit zijn de eyecatchers van uw tuin en zorgen voor een volwassen aanblik.

Verder werken we veel met vaste planten en rozen. Hiermee creëren we prachtig bloeiende borders in vrijwel elke kleurschakering.

Verlichting

Een goed uitgekiend verlichtingsplan zorgt voor extra sfeer in het donker. Iedere tuin vraagt om een specifieke aanpak. Daarom werken we samen met de lichtadviseurs van Burlight. Bij de keuze van de armaturen, staat naast uw smaak, duurzaamheid en kwaliteit voorop.

Tuinonderhoud

Als uw tuin is aangelegd, wilt u hem natuurlijk ook in goede conditie houden. Onze vakmensen kunnen u hierbij uitstekend van dienst zijn. U kunt het onderhoud door ons net zo flexibel laten uitvoeren zoals u dat wilt. Zo kunt u ervoor kiezen om alleen de voor- en najaarsbeurt te laten doen of om uw tuin maandelijks te laten onderhouden inclusief het maaien van uw gazon. Maar ook als u zo af en toe gebruik wilt maken van onze diensten is dat geen enkel probleem.

Boomverzorging

Van het opkronen van een boom, het uitsnoeien van takken tot het kappen er van; ook dit is vakwerk.
Met de juiste middelen kunnen we dit veilig en efficiënt voor u verzorgen.
Als u dat wenst kunnen we ook de kapvergunning voor u aanvragen en u zo het hele traject ontzorgen.

Gazononderhoud

Gazononderhoud is een hoofdstuk apart. Veel mensen denken dat het onderhoud van een grasmat eenvoudig is. Niets is echter minder waar! Het is belangrijk om op tijd te maaien, te mesten en te verticuteren. Wat denkt u van het bestrijden van mos, onkruid en andere aantastingen?

Wij hebben ons gespecialiseerd in het onderhouden van gazons.
Wat kunnen wij voor u betekenen?

 • Na het maken van een afspraak*, komen we bij u langs en inventariseren de problemen en uw wensen.
 • Aan de hand hiervan word een rapport gemaakt met een duidelijk advies. Als u dit wenst kunnen we een offerte uitbrengen voor de geadviseerde werkzaamheden.

De werkzaamheden die wij voor u kunnen verrichten zijn ondermeer :

 • Mos en onkruid bestrijden
 • Verticuteren – beluchten – prikken – doorzaaien
 • Trekken van een bodemmonster, om de voedingsbehoefte van de grond te bepalen
 • Bemesten met biologische meststoffen van DCM n.a.v. de bodemanalyse
  Sinds kort beschikken wij als enig bedrijf in de regio over de Maredo ST-63. Dit is een multifunctionele machine voor gazononderhoud, speciaal ontwikkeld voor de golfsector.
  Deze machine is voorzien van diverse cassettes om te verticuteren, beluchten, prikken en door te zaaien.
  Hierdoor kunnen bovengenoemde werkzaamheden perfect worden uitgevoerd.
  * de kosten voor de inventarisatie zijn € 60,–, voor het grondmonster € 75,–. Als u de geadviseerde werkzaamheden door ons laat uitvoeren word dit bedrag op de factuur in mindering gebracht. Prijzen zijn incl. btw.


Wat klanten over J.J. Messemaker Hoveniers zeggen