Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Infographic. Bescherm je tuin tegen regen en hitte

door | jun 30, 2020 | Tuintips | 0 Reacties

In Nederland krijgen we steeds meer te maken met extreme weersomstandigheden. Dit uit zich in warmere temperaturen en hevigere buien. Hiermee omgaan klinkt misschien als bergen werk, maar het kan eigenlijk ook heel gemakkelijk zijn. In ons artikel WATERVRIENDELIJK, DE TUIN GEZOND BIJ DROOGTE EN WATEROVERLAST hebben we een aantal manieren genoemd om met wateroverlast om te gaan.

Om dit te verduidelijken hebben wij een infographic die 22 oplossingen en tips geeft voor het omgaan met regen en hitte. 

Toelichting infographic

De maatregelen zijn geclusterd per omstandigheid: 1. Maatregelen die een gunstig effect hebben bij hevige regenval (te herkennen aan de regendruppels), 2. Maatregelen die een gunstig effect hebben bij hitte (te herkennen aan het zonnetje met bruine achtergrond) en 3. Maatregelen die een gunstig effect hebben in beide gevallen (te herkennen aan het zonnetje met blauwe achtergrond).

Sommige maatregelen zijn wat eenvoudiger en/of goedkoper om door te voeren, andere maatregelen zijn wat ingewikkelder en/of duurder. Daarnaast heeft de ene maatregel wat meer impact dan de andere. Maar welke mogelijkheden er ook zijn en welk budget er ook beschikbaar is, alle kleine beetjes helpen!

 

Lees de volledige toelichting van alle maatregelen op: https://www.amagard.com/nl/blog/bescherm-je-tuin-tegen-regen-hitte

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur