Boek. Waarom iedereen aan de tuin verdient behalve de hovenier!

Deze titel van mijn nieuwe boek werd me aangereikt door een betrokken hovenier. Een relatie waar ik alweer enige jaren sparringpartner voor mag zijn.  

Hij wist niet dat we al een poosje bezig waren met de voorbereidingen van een nieuw boek. De vele jaarcijfers van onze relaties vormen de basis van dit boek. Cijfers die, als je ze anoniem samenvoegt en analyseert, een cijfermatig beeld geven van het reilen en zeilen van een hoveniersbedrijf.  

Het boek bestaat natuurlijk niet alleen uit een juichend verhaal van de sterk gestegen omzet uit onze branche. Alsof je daarmee de bakker kunt betalen.  

De volgende onderwerpen komen aan bod: 

  1. Welke kosten worden gemiddeld gemaakt binnen een bedrijf? 
  2. Welk inkomen zou een ondernemer moeten hebben? 
  3. Hoeveel moet je sparen voor je pensioen? 
  4. Wat zou de kostprijs per uur moeten zijn? 

In mijn boek zet ik alles op een rij. Van theorie naar praktijk is werken aan een gezonde branche. Omzet is mooi, maar een gezond en rendabel bedrijf is beter.