Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 
Construction camera - Timelaps filmpjes

Timelaps filmpjes? Wat is dat? Wat moet je er mee als hovenier?

Onlangs spraken we Satter Hoveniersbedrijf uit Hoevelaken. Zij maken sinds kort gebruik van de ‘Construction Camera’. Met deze camera worden timelaps filmpjes gemaakt. Dat wil zeggen dat er met regelmaat automatisch foto’s worden gemaakt. Door dit snel achterelkaar af te spelen ontstaat er een filmpje. Dit filmpje geeft het project van tuinaanleg weer.

Voorbeeld timelaps filmpjes

Hierbij een impressie van de video welke is gemaakt door Satter Hoveniersbedrijf.

Na de oproep in de nieuwsbrief van TuinKeur bleken er verschillende hoveniers te zijn die hier gebruik van maken. TuinKeur heeft voor Roelofs Tuinen & Planten de volgende video gemonteerd. Zie onderaan deze berichtgeving.

Wij zijn benieuwd wie er nog meer gebruik maakt van deze technologie. Stuur je reactie naar theo@tuinkeur.nl.

Praktische vragen timelaps filmpjes

Na de oproep van TuinKeur kwamen er ook verschillende praktische vragen van hoveniers binnen.

 • Kunnen er stukjes film uit de video worden gehaald? Bijvoorbeeld pauze’s of dagen dat er niet wordt gewerkt?
  Antwoord: Ja dat kan. Er kan worden geknipt en geplakt in de fragmenten. Op die manier kan bijvoorbeeld het weekend worden verwijderd uit de video. Afhankelijk van het model camera dat er gebruikt wordt, worden de beelden opgeslagen per dag.
 • Hoe lang kan de camera aan staan? Werkt hij op stroom of batterijen?
  Antwoord: Bij de construction camera wordt er om de 10 min een foto gemaakt en dan kan de camera 50 dagen aan staan. Deze camera werkt op standaard penlite
 • Wat kost een dergelijke camera? En waar kan je het kopen?
  Antwoord: Een prijsindicatie voor een complete camera die dit kan opnemen is ca. 350 euro (okt. 2016). Voorbeeld verkopende partijen Conrad en Coolblue.
 • Zit er software bij om het te monteren?
  Antwoord: er zit geen software bij om de video te monteren. Er is veel verschillende software op de markt om dit te verwerken. TuinKeur gebruikt hiervoor Adobe, maar met mediaplayer moet het ook lukken. Vanzelfsprekend kunnen wij het monteren. Dan maken we de eerste keer een mooie intro en outro die we voor elke film kunnen gebruiken. Later vervangen we dan het middelste gedeelte. We kunnen direct zorgen voor publicatie op Youtube, Facebook en website. Eventuele voice over kan in overleg. Een voorbeeld van een timelapse video welke door TuinKeur is gemaakt staat hieronder.

Heb je vragen over de mogelijkheden van (timelapse) video voor jouw hoveniersbedrijf? Wij horen het graag.

 

 

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur