Resultaat gericht werken loont!

Elk jaar kiezen we met TuinKeur een specifiek thema om jouw, de hovenier, beter te maken. Waar laten we zaken liggen? Hoe kunnen we het optimale uit jouw bedrijf halen? Hoe gaan we jouw doelen realiseren? Dit jaar kijken we naar: rendement voor hoveniers. 

Begin dit jaar hebben we ervoor gekozen om de focus te leggen op rendement. Tijdens onze jaarlijkse bezoeken, die we brengen aan alle TuinKeur-hoveniers, hebben we het dit jaar dan ook vooral gehad over rendement.  Een keuze die simpelweg gebaseerd is op de waarneming dat veel hoveniers harde werkers zijn, maar dat het resultaat veelal te wensen overlaat.

Tijdens de jaarlijkse bezoeken hebben we met iedereen de jaarcijfers besproken. Hier valt al veel uit af te leiden. Uit de jaarlijkse gesprekken kwamen vanuit de hoveniers verschillende vervolgafspraken om te kijken hoe we het rendement kunnen verbeteren.

Cursus rendement voor hoveniers

Inmiddels hebben we een praktische cursus opgezet: rendement voor hoveniers. In drie sessies van 2,5 uur wordt de hovenier persoonlijk  1 op 1 gecoacht. Er wordt gesproken over een aanpak die er toe moet leiden dat uiteindelijk de financiële resultaten verbeteren. En dat vooral de voorbereiding, presentatie en processen voorafgaand aan de uitvoering tot verbetering leiden behoeft bij een hovenier geen uitleg. Immers een goede voorbereiding, grondbewerking en zaaibed klaarmaken geven immers ook maximaal kans op een strak gazon.

Inmiddels zijn al 14 bedrijven aan de slag gegaan met het zich eigen maken van een andere kijk op het werk. Slim werken in plaats van hard werken is wat mij betreft de nieuwe standaard.

Benieuwd of we het rendement van jouw bedrijf ook kunnen verbeteren?

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken: 0528-331678 of info@tuinkeur.nl. Graag kijken we hoe we samen jouw rendement kunnen verbeteren.

Met vriendelijke groet,

Jelle Westra - directeur TuinKeur
Jelle Westra
Bedrijfsadviseur TuinKeur
jelle@tuinkeur.nl