Veel mensen vinden het moeilijk om hun voortuin in te richten. Het is vaak een relatief kleine ruimte van het totale perceel oppervlakte. Vanuit de woning moet het zicht ook niet geblokeeerd worden en het liefst willen we ook niet teveel tijd kwijt met tuinonderhoud.
Voortuinen in soorten en maten
Voortuinen verschillen nog al eens van afmeting. Soms is er geen eens een voortuin en soms zien we lange voortuinen voordat we de woning bereiken. Voor elke variant is er een oplossing te bedenken, maar dat vergt soms wel creatief denken.
Tuinontwerp
Het begint allemaal met een tuinplan. Zonder plan, geen ontwerp. Op basis van uw situatie en uw wensen kan de hovenier meedenken over een ontwerp. Wil je zelf aan de slag? Ook dan is het goed om je plan eens voor te leggen aan een hovenier. Met zijn kennis en ervaring kan hij/zij goed helpen. Je kunt beter met een goed plan van start, dan later weer (veel) wijzigingen doorvoeren. Ook enkel voor een stukje tuinadvies kan je een hovenier benaderen.
Er is veel mogelijk met een voortuin, denk bijvoorbeeld ook aan tuinverlichting. Bekijk hier een video van Eigen Huis & Tuin waarbij er tuinverlichting is verwerkt bij het aanleggen van de voortuin.
Een tuin is pas echt af als deze mooi wordt verlicht. Dit geldt natuurlijk ook voor de voortuin van Ons Eigen Huis. Daarom wordt deze door Lodewijk en Froukje voorzien van verschillende soorten sfeervolle buitenlampen. Zo zorgen ze niet alleen voor een warm welkom, maar ook voor een heel ander aanzicht vanuit het huis.
Onderhoudsvriendelijke voortuin
Belangrijk bij de aanleg is dat er rekening wordt gehouden met het onderhoud. De meeste mensen hebben een voorkeur voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Dit geldt vaak specifiek voor de voortuin. Over het algemeen willen mensen daar niet te veel aan het werk zijn. Een combinatie van bestrating en het juiste groen kunnen zorgen voor weinig onderhoud en toch een prachtige uitstraling. Neem eens contact op met een hovenier om uw wensen te bespreken.