Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Wil je ook graag een tuin waar kinderen heerlijk en veilig kunnen spelen? Waar je onbezorgd de kinderen in de tuin kunt laten genieten? Vraag een hovenier om met u mee te denken voor uw eigen kindvriendelijke tuin. Er is namelijk veel mogelijk in een kindertuin. En het is verstandig om de tuin zo in te richten dat deze mee kan groeien met uw kinderen. Het hoeft geen speeltuin te worden, er kan ook gekozen worden voor een gezinstuin. 

Plezier voor iedereen

Het uitgangspunt voor de tuin moet zijn dat iedereen er plezier heeft. Een juiste balans is daarbij wenselijk. Ruimte om te ontspannen en te genieten en ruimte voor de kinderen om te spelen. Het is belangrijk om dit in het ontwerp al mee te nemen. Welke plek wordt ingericht voor de kinderen en welke plek juist niet. In een kindertuin passen heel goed speeltoestellen. Het kan op verschillende manieren worden ingericht. Hierbij kan worden gedacht aan een boomhut, zandbak, schommel of een (ingegraven) trampoline. Veel is afhankelijk van de beschikbare ruimte en het budget. Ga samen met een hovenier om tafel om uw wensen te bespreken.

Inspiratie voor een kindvriendelijke tuin

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”51″ exclusions=”466″ display_type=”photocrati-nextgen_pro_mosaic” row_height=”180″ margins=”5″ last_row=”justify” lazy_load_enable=”1″ lazy_load_initial=”35″ lazy_load_batch=”15″ display_type_view=”default” ngg_proofing_display=”0″ captions_enabled=”0″ captions_display_sharing=”1″ captions_display_title=”1″ captions_display_description=”1″ captions_animation=”slideup” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Uw foto’s hierbij plaatsen ter inspiratie voor de consument? Stuur een mail naar: info@tuinkeur.nl.

Meer inspiratie nodig? Vragen over een de mogelijkheden voor uw tuin? Neem contact op met een hovenier.

 

10 tips voor een kindvriendelijke tuin

Onderstaand een tiental tips voor een kindvriendelijke tuin.

Tip 1: Speeltoestellen, schommel en trampolines

Speeltoestellen zijn er in vele soorten en maten te verkrijgen. Een klassiek voorbeeld is de schommel. Maar wees eerlijk, wie is er niet groot mee geworden? Schommels zijn op verschillende manieren te verwerken in de tuin. Kies een passend model, welke bij u en uw tuin past. Naast de schommel is de trampoline haast niet meer weg te denken. Om deze mooi te integreren in het geheel wordt deze steeds vaker ingegraven in de tuin. Soms wordt het gat in de zomer opgevuld met een zwembad. Daarnaast zijn er nog vele mogelijkheden. Informeer eens bij een hovenier naar de mogelijkheden voor uw tuin.

Tip 2: Zandbak

Een zandbak mag natuurlijk niet ontbreken in een kindvriendelijke tuin. Zorg er wel voor dat deze kan worden afgedekt. Op deze manier wordt er voorkomen dat er rommel in de zandbak komt en dat de katten er geen boodschap in kunnen doen.

Tip 3:Moestuin

Een leuke en bovenal lekkere toevoeging in de tuin. Samen met de kinderen de groei volgen van de plantjes en later lekker genieten.

Tip 4: Huisjes

Kinderen vinden het heerlijk om hun eigen plekje in de tuin te hebben. Soms worden deze huisje uitgebouwd tot kleine paleisjes met een eigen huisnummer. Een heerlijk plekje voor de kinderen om te spelen en zich even terug te trekken in hun eigen ‘huis’.

Tip 5: Giftige planten

Pas op met planten in de tuin. Vanzelfsprekend let je op de kinderen, maar kleine kinderen stoppen vaak dingen in hun mond. Sommige platen zijn giftig en deze wil je dan ook niet in de tuin hebben. Voorbeelden hiervan zijn: anemoon, monnikskap, gouden regen, blauwe regen, gevlekte aronskelk, clematis, kardinaalsmuts, papaver, lelietje-van-dalen, maagdenpalm, lupine, vingerhoedskruid, ridderspoor, taxus, en meer. Informeer bij een vakbekwaam hovenier welke planten er gebruikt kunnen worden voor de inrichting van je tuin. Wikipedia geeft een hele lijst met giftige plantensoorten, bekijk die hier.

Tip 6: Schaduw

In een kindvriendelijke tuin is het prettig dat er zomers verkoeling kan worden gezocht in de schaduw. Dit kan bijvoorbeeld opgelost worden met bomen, struiken of een schaduwdoek. Wellicht is er zelfs ruimte voor een overkapping? Er zijn voldoende leuke oplossingen te bedenken die er ook nog eens leuk uit zien.

Tip 7: Erfafscheiding

Denk niet alleen aan een veilig schutting als afscheiding richting de buren. Erfafscheidingen kunnen ook goed gebruikt worden om de tuin in te richten. Hiermee kunnen er hoekjes worden ingericht speciaal voor de kinderen. Dit kan met gekleurde palen of schuttingdelen, maar denk ook aan rikkepalen, lage muurtjes, buxus hagen, etc.

Tip 8: Kindvriendelijke ondergrond

De ondergrond in de tuin is heel belangrijk voor het spelen. Kies het juiste materiaal om ongelukken te voorkomen. Een bekend voorbeeld zijn de rubberen tegels onder de speeltoestellen. Er kan ook gedacht worden aan gras of boomschors als ondergrond. De laatste jaren zien we steeds vaker dat er kunstgras wordt verwerkt in een kindertuin. Heeft u vragen over een geschikte ondergrond voor uw tuin? Bespreek de mogelijkheden met uw hovenier.

Tip 9: Water in de tuin

Kinderen houden van water. Daarom is het juist leuk om dit terug te laten komen in de tuin. Dit kan op verschillende manieren. Een vijver is daar een van. In eerste instantie wordt er niet aan een vijver gedacht, maar deze kan veilig worden ingericht. Kinderen vinden het leuk om hier plantjes te planten en de vissen te voeren. Pas op met jonge kinderen en richt het wel veilig in. Hulp nodig? Vraag een een hovenier.

Tip 10: Dieren en insecten in de tuin

Maak in de tuin plaats voor dieren. Hierbij kan gedacht worden aan kippen of een konijn, maar ook aan insecten. Insecten klinkt vervelend, maar het maakt de tuin levend. Bijen en vlinders zijn juist leuk in de tuin. Kies dan bij de inrichting van de tuin voor planten die bijen en vlinders aantrekken.

 

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur