Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Tuinontwerp met het thema “stroom”

door | okt 9, 2020 | Tuin in beeld, Tuininspiratie, Tuintips | 0 Reacties

Het ontwerp van deze tuin kent een slingerend klinkerpad dat als een ‘stroom’ door de tuin loopt. De stroom verbind zo op een speelse manier de vaste elementen aan elkaar. Onder en voor de veranda is een ruim en strak terras geplaatst om zowel in de schaduw als in de zon te kunnen zitten. Met een speels paadje van staptegels tussen bodembedekkers wordt het terras verbonden met het looppad. Bij de woning is in het looppad extra ruimte gecreëerd om een bankje te kunnen plaatsen, hier kan in de ochtendzon worden genoten van de tuin.

De achterkant van de tuin wordt vormgegeven door een moderne schuur en veranda afgewerkte met zwarte potdekselplanken en een eiken omlijsting.

Achter de bijkeuken is een lijn gemaakt met een pergola constructie van hout en staal. Zo ontstaat vanaf het nieuwe terras onder de overkapping eenheid in de achtergrond en de begroeiing breekt de blinde gevel. Vanaf het huis is er een mooie doorkijk van de zij-tuin naar de grote tuin. De zij-tuin krijgt een patio karakter.

Als sfeermaker in de tuin is er een groot waterelement geplaatst in de vorm van een granieten bol, deze is vanaf alle zitplekken te zien en heeft aantrekkingskracht op vogels.

De beplanting in de tuin is in meerdere “ wolken” van vaste planten en heesters aangeplant. Dit zorgt ervoor dat je de tuin niet in een keer overzien kan en zo ontstaan er meerder plekken.

De beplanting is zo gekozen dat het pas na winter afgesnoeid hoeft worden en ook in te winter voor sfeer en beleving zorgt. Ook is de beplanting daarnaast een voedselbron voor vogels.

Met op het dak van de schuur zonnepanelen en op het dak van de bijkeuken een sedumdak en de vele beplanting in de borders is deze tuin een aanwinst voor de biodiversiteit en milieu.

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur